poginule tri osobe

Rusi objavili snimku: Je li ovo kamion koji je izazvao razornu eksploziju mosta na Krimu?

Foto: Twitter
Rusi objavili snimku: Je li ovo kamion koji je izazvao razornu eksploziju mosta na Krimu?
08.10.2022.
u 14:35
Ruski protuteroristički nacionalni odbor je na društvenim mrežama objavio da je do eksplozije došlo u 6 sati i 7 minuta u teretnom vozilu, zbog koje se zapalilo sedam vagona s cisternama za gorivo, koje su bile na putu do poluotoka.
Pogledaj originalni članak

Ruski mediji objavili su snimku kamiona koji je navodno eksplodirao na Krimskom mostu na kontrolnom punktu.

Na snimci se može vidjeti bijeli kamion, članovi policije i vojske koji pregledaju i nadgledaju situaciju te potom vozača puštaju dalje jer nisu vidjeli ništa sumnjivo, piše ruska Lenta.

Ruski protuteroristički nacionalni odbor je na društvenim mrežama objavio da je do eksplozije došlo u 6 sati i 7 minuta u teretnom vozilu, zbog koje se zapalilo sedam vagona s cisternama za gorivo, koje su bile na putu do poluotoka.

Dva dijela cestovnog mosta su se djelomično srušila, no luk preko Kerčkih vrata, tjesnaca koji spaja Crno i Azovsko more, nije oštećen, stoji u objavi na društvenim mrežama.

Sergej Aksjonov, ruski upravitelj Krima, na društvenim je mrežama rekao da je cestovni most i dalje neoštećen u jednom smjeru, iako je promet obustavljen radi procjene štete.

Rusija je objavila kako je eksploziju izazvala bomba na kamionu. Glasnogovornica tamošnjeg ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova Kijev je optužila za teroristički čin.

Ukrajinska vojska nije direktno preuzela krivnju za napad, no tamošnji mediji od više su izvora doznali kako je napad obavila ukrajinska sigurnosna služba. Rusija je objavila kako su poginule tri osobe.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika je na Twitteru objavio da je incident "samo početak", no nije rekao da su ukrajinske snage odgovorne za eksploziju.

"Sve nezakonito, mora biti uništeno, sve što je ukradeno, mora biti vraćeno Ukrajini, sve gdje je Rusija, mora biti izbačeno", napisao je Mihajlo Podoljak.

Putin je vladi naložio osnivanje državne komisije koja će istražiti incident, objavila je novinska agencija TASS, citirajući glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova.

VIDEO Veliki požar na mostu koji spaja Krim i Rusiju: Gore vagoni, dio mosta se urušio

ukrajinski prkos ruskoj okupaciji

Ukrajinci u Zadru slave rušenje Krimskog mosta, Ukrajinka iz zadarske trgovine : 'Tom smo idiotu čestitali rođendan'

Na licu mlade Ukrajinke u Zadru prvi put sam vidio osmijeh u trgovini u jednom zadarskom naselju. Nije jedina Ukrajinka u toj trgovini. Mjesecima je ugodna, draga i tužna.  Više puta sam je ovog ljeta pitao kako je tamo. Plave oči bi zasuzile, zanijemio bi uz žao mi je. Danas je bila nasmijana i kroz tih nekoliko rečenica ponosno slavila ukrajinski prkos ruskoj okupaciji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

TE
Teig1
15:31 08.10.2022.

Nadam se da nećemo potonuti u terorizmu. Danas most, jučer Njemačke željeznice a prošloga tjedna plinovod. Izgleda raketni napad u Zagrebu je bio uvertira u sva ova zvjerska zbivanja.

PO
Poskok
18:01 08.10.2022.

Čuvajte Pelješki most da se ovakve stvari kod nas nebi desile!

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
14:59 08.10.2022.

Evo je.