NEMA DO TEHNOLOGIJE

Rusi ukrali skupu opremu i dovukli je u Čečeniju i onda shvatili da su pošteno zeznuli

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
02.05.2022.
u 10:21
Ruske snage ukrale su dva kombajna, traktor, sijačicu, a potom i sve ostalo što se nalazilo u trgovini
Pogledaj originalni članak

Ruske snage ukrale su poljoprivrednu opremu i strojeve vrijedne gotovo pet milijuna dolara u okupiranom gradu Melitopolju i dovukli ih sve do Čečenije, no ispostavilo se da ne rade jer su zaključani na daljinu.

Posljednjih tjedana sve je više informacija o tome da ruske snage kradu poljoprivrednu opremu, žitarice pa čak i građevinski materijal. Međutim, krađa vrijedne poljoprivredne opreme iz zastupništva John Deere u Melitopolju govori o sve organiziranijoj operaciji, navodi CNN.

Ukradena oprema i strojevi vrijede gotovo pet milijuna dolara. Ruske snage ukrale su dva kombajna, traktor, sijačicu, a potom i sve ostalo što se nalazilo u trgovini. Ukrajinski biznismen koji je otkrio detalje naveo je i to da su opremu krale različite postrojbe ruskih snaga, neke bi došle ujutro, a druge pak popodne.

Kako je riječ o sofisticiranim strojevima, oni imaju ugrađeni GPS, što znači da se može pratiti konačno odredište. Trenutačno se nalaze u selu u Zakhan Yurt u Čečeniji, što znači da su prebacili opremu čak 700 milja (1126 km). Osim što su Ukrajinci mogli pratiti opremu, mogli su je i isključiti, što su i učinili.

"Kada su okupatori odvezli ukradene kombajne u Čečeniju, shvatili su da ih ne mogu uključiti jer su zaključani na daljinu", rekao je biznismen za CNN koji je kazao i to da su Rusi navodno pronašli stručnjaka u Rusiji koji će pokušati premostiti tu zaštitu.

"Čak i ako prodaju dijelove kombajna, zaradit će neki novac", dodaje. 

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini

VIDEO Snimka potaknula nagađanja: ovo dokazuje da je Putin bolestan

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 35

MO
moreplovac
11:48 02.05.2022.

Tupavi pljačkaši ovi putlerovci.

PA
Pahor
12:24 02.05.2022.

Jos jedna slicnost sa pljackasima iz " komsiluka"

Avatar kastanjer2
kastanjer2
11:12 02.05.2022.

Jedan od načina motivacije snaga za agresiju je i potencijalni ratni plijen. Očigledno je da su neke proxy postrojbe plaćene ratnim plijenom. Kada su Rusi u pitanju ništa novo. Čak se i Tito žalio Staljinu na pljačkanje crvene armije po Beogradu 1944. g.