STABILIZACIJA

Rusija nakon upozorenja Kerryja najavila prekid vatre u Siriji

Foto: Reuters/PIXSELL
sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
sirija
16.06.2016.
u 07:14
Primirje je najavljeno nakon što je državni tajnik SAD-a John Kerry upozorio Rusiju da SAD gubi strpljenje u sirijskom sukobu
Pogledaj originalni članak

Rusija je u srijedu najavila prekid vatre u Alepu kako bi se "stabiliziralo stanje".

"Na inicijativu Rusije od ponoći 16. lipnja u Alepu na 48 sati stupa na snagu prekid sukoba kako bi se smanjila razina oružanog nasilja i stabiliziralo stanje", najavilo je u srijedu u priopćenju rusko ministarstvo obrane, izvijestila je agencija AFP. U priopćenju se ne navodi s kime je Rusija razgovarala o primirju.

Glasnogovornica State Departmenta agenciji Dpa je potvrdila da su sukobljene strane u Siriji pristale na ponovni "prekid sukoba" u Alepu počevši od ponoći, u okviru uspostave primirja u cijeloj zemlji.

Prekid vatre nije zemljopisno ni vremenski ograničen, rekla je glasnogovrnica Julia Mason, izvijestila je agencija Dpa.

Primirje je najavljeno nakon što je državni tajnik SAD-a John Kerry upozorio Rusiju da SAD gubi strpljenje u sirijskom sukobu.

>> Islamska država gubi bitke na svim frontama

>> Hrvatska je prva država koja je dobila popis svih ISIL-ovaca iz Europe

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

Avatar reference
reference
12:10 16.06.2016.

"Rusija nakon upozorenja Kerryja".....ahahaaa, sto im je zaprijetio, da ce popusiti Putinu ako ne prestanu, ahahaaapa nije rusija balkansko pleme rvatistan,

AA
aabbcc
10:05 16.06.2016.

Rusi im pobiše teroriste, SAD gubi strpljenje !

PL
@ploto@
07:50 16.06.2016.

Nedavno je Netanyahu išao kod Putina,drugi puta u ovoj godini.Jasno i glasno je rekao da je Rusija globalna sila.Kad je Netanyahu bio u SAD prošle godine,potpuno je ignorirao Obmanu i držao je govor u Kongresu,kao da je predsjednik SAD.Smiješno je kad se izjavavama potrčka Kerrija daje takva važnost.