IME DOBILA PO PLAĆENICIMA

Rusija priprema 'Wagnerovu liniju' obrane koja bi trebala usporiti ofenzivu, Britanci otkrili detalje

Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS
Ukrainian serviceman Yuriy smiles next to a machine gun at a position on a frontline in Mykolaiv region
Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS
Employees of a municipal water supply company repair damaged water pipes in Mykolaiv
23.10.2022.
u 10:27
Utvrda se sastoji od četiri reda cementnih piramida za koje se Rusi nadaju da će zaustaviti sva ukrajinska vozila i tenkove da se kreću prema istoku
Pogledaj originalni članak

Britansko Ministarstvo obrane objavilo je najnovije obavještajne informacije o ratu u Ukrajini.

"Čelnik Wagner Grupe Jevgenij Prigožin objavio je da njegov inženjerski tim gradi utvrđenu 'Wagnerovu liniju' obrane u oblasti Luhansk koja je pod ruskom okupacijom, te je objavio kartu koja prikazuje planirani opseg projekta. Prikazan je dio novoizgrađene protutenkovske obrane i sustava rovova jugoistočno od Kreminne u Luganskoj oblasti", navode.

 

Britansko Ministarstvo ističe u svojem izvješću ako su planovi tako opsežni kao što tvrdi Prigožin, radovi vjerojatno imaju za cilj integrirati rijeku Siverski Donjeck u obrambenu zonu, djelomično sljedeći liniju kontrole iz 2015. godine.

"Projekt sugerira da Rusija ulaže značajne napore da pripremi dubinsku obranu iza trenutne crte bojišnice, koja će vjerojatno usporiti brzu ukrajinsku protuofenzivu", zaključuju.

Dugo gotovo dva kilometra

Utvrda duga gotovo 2 kilometra izgrađena je izvan rusko okupiranog grada Hirske, u istočnoj Ukrajini, pokazuju nove satelitske slike tvrtke Maxar Technologies, piše CNN.

 Utvrda se sastoji od četiri reda cementnih piramida za koje se Rusi nadaju da će zaustaviti sva ukrajinska vozila i tenkove da se kreću prema istoku. Veliki rov nalazi se iza protutenkovskih utvrda.

 

 

Dodatni satelitski snimci Europske svemirske agencije pokazuju da je kopanje rova obavljeno u dva dijela: prvi dio rova iskopan je 25. rujna; drugi dio rova iskopan je negdje između 30. rujna i 5. listopada.

Dva ruska medija izvijestila su s utvrde koju su nazvali "Wagnerova linija" misleći na rusku plaćeničku Wagnerovu skupinu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

BI
billynik
11:44 23.10.2022.

Ne zna se tko više lupeta, ovi Britanci i njihovi instituti ili ovi naši bolesnici koji pojma nemaju o čemu govore. Odite u Ukrajinu pa pomognite ako vam je stalo a ne sjediti za tipkovnicom i prosipati pamet o ratu o kojem pojma nemate, jedine granate koje ste čuli su na nekoj igrici.

HO
Homophob
10:47 23.10.2022.

Povijest i geografija su pune spomenika ljudske gluposti - "neprobojne"obrambene linije - koji su bili podignuti da budu neprobojne zapreke napadacima. Pocinjemo od Velikog kineskog zida pa preko Hadrianova zida u Britaniji, Maginot linije, Sigfridove linije sve te obrambene linije su uvijek pale jer ih je jednostavnije zaobici! Zasto bi Ukrainci bili blesaviji od svih ranijih pobjednika nad "neprobojnim" obrambenim linijama?

ZU
Zujim
11:08 23.10.2022.

Posade HIMARSA ce sa odusevljenjem preorati ovu liniju!