Kolumna

Rusija ratnim igrama daje novi smisao NATO-u i pomaže mu da se revitalizira

Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
Rusija ratnim igrama daje novi smisao NATO-u i pomaže mu da se revitalizira
17.02.2022.
u 08:43
Je li igrokaz s "vojnim vježbama" gotov, hoće li se Putin zadovoljiti percepcijom da je sve bio samo njegov blef na koji je Zapad naivno nasjeo? To bi tek bilo naivno. Jer, nijedan od javno proklamiranih ciljeva Putin zapravo nije ostvario. Svojim ratnim igrama daje novi smisao NATO-u te mu pomaže da se oporavi od "moždanog udara".

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
Ključne riječi


Komentari 11

Avatar Hazl113
Hazl113
08:52 17.02.2022.

Točno tako. Putin je samo pomogao NATO-u da se sjedini. Ukrajna dobija nepovratno naoružanje koje bi dobila možda u 10 god. Svaki dan slijeće u Ukrajnu barem 5 zrakoplova sa modernim naoružanjem i sve će joj to ostat. Sada Putin neće dobro spavat vlastitom krivnjom velikih očiju. Živio Car Putin.

SK
Skviki3
09:32 17.02.2022.

Samo sa protutenkovskim naoružanjem kaj su do sada dobili se lako dogodi Trpinjska cesta. Par srčanih boraca mogu napraviti čudo.

GA
galico
14:14 17.02.2022.

Amerikanci definitivno ovo koriste za učvršćivanje svoje dominacije nad NATO-m i nad Europom, no za to nije kriv Putin. Iskoristili bi nešto drugo. Na Njemačkoj i Francuskoj je da se što manje navuku i oni to rade koliko mogu te da uče na greškama iz prošlosti. Da li će uspjeti vidjeti ćemo. Pa evo i ovaj Izraelac predsjednik Ukrajine je izjavio da neke zemlje EU ( NJE i FRA)"pritišću" Ukrajinu da implementiraju Minsk što znači da je Hrstić u krivu da Putin nije ništa postigao. Postigao je još više sa Kinom, Indijom. A znaš di si još posebno Hrstiću u krivu. Nedavno si napisao odličan članak u kojem se zalažeš sa konstitutivnost Hrvata u BIH (opravdano) a ovdje si protiv federalnih opcija u Ukrajini ? Malo licemjerno..A Rusi su u jugoistočnoj Ukrajini autohtoni i ima ih puno više nego Hrvata u BiH. Mi sa Srbima nismo imali zajedničku srednjovjekovnu državu niti su nas Srbi od nekog spasili kao što su Rusi spasili Ukrajince od Poljaka, niti su nam Srbi osvajali prostore i naseljavali nas na te prostore niti smo mi zauzvrat služili nekakvom srpskom caru u širenju carstva i kao nagradu dobili teritorij,...Isto tako nama komunisti nisu dodijelili teritoriji koji nam nikada nije pripadao kao što su to napravili boljševici Ukrajini u 20om stoljeću. Federalni status tih pokrajina je realan i pošten.