SAD nije zabrinut

Rusija u bazu u Siriji poslala flotilu od osam brodova

Foto: AFP/PIXSELL
Rusija u bazu u Siriji poslala flotilu od osam brodova
11.07.2012.
u 08:56
Rusija je odlučila pokazati kako je spremna štititi svoje interese u regiji, ali i dalje tvrdi kako sedam brodova i razarač podmornica zapravo samo prevoze vojnike na vježbu i potrepštine za održavanje baze
Pogledaj originalni članak

Dok UN-ov izaslanik Kofi Annan pokušava dobiti podršku zemalja koje okružuju Siriju kako bi prisilio predsjednika Bashara al-Assada na provođenje mirovnog plana, nasilje je još jednom prešlo libanonsko-sirijsku granicu. Snažne eksplozije i pucnjava mogle su se čuti i osjetiti na sjeveru Libanona, a Bejrut je poručio kako će na granicu poslati dodatne snage.

Istovremeno Rusija je odlučila pokazati kako je spremna štititi svoje interese u toj regiji i u svoju bazu u sirijskoj luci Tartus poslala je flotilu od sedam ratnih brodova predvođenih razaračem podmornica, javlja BBC.

SAD, čini se, nije zabrinut tim ruskim potezom jer su brodovi u Tartus zapravo prevozili vojnike na vježbu i namirnice i potrepštine neophodne za održavanje baze.

Ipak, stručnjaci smatraju kako je slanje flotile zapravo vrlo značajan mornarički razmještaj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 119

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
09:07 11.07.2012.

Rusi možda jesu poslali brodove, ali ovo gore na slici nisu ruski brodovi ako se malo bolje pogleda. Evo pogledajte zastave.

RE
rezonancija
09:21 11.07.2012.

da a sta nitko ne spominje 12 kineskih brodova koji su stigli...to kao nije vijest?

MR
mraf
17:15 11.07.2012.

i radi .... i proizvodi ... i izvozi ....