Oslobođen optužbi

Ruža Tomašić za BBC: Presuda Šešelju je politička presuda

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Ruža Tomašić za BBC: Presuda Šešelju je politička presuda
31.03.2016.
u 21:59
Najsmješnije je to što Šešelj nikad nije skrivao svoju mržnju prema Hrvatima i bosanskim muslimanima kao ni svoje huškanje na rat tako da doista ne razumijem što je pošlo krivo, kaže Tomašić.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić za BBC je komentirala oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju.

– Najsmješnije je to što Šešelj nikad nije skrivao svoju mržnju prema Hrvatima i bosanskim muslimanima kao ni svoje huškanje na rat tako da doista ne razumijem što je pošlo krivo – kazala je Tomašić.

– Iz onoga što ja znam, on je huškao na rat te je bio upleten ili je naredio smrt oko 800 Hrvata, muslimana i drugih nesrba – dodala je.

Na pitanje je li sud odlučio drugačije zbog lošeg rada tužiteljstva, Tomašić je odgovorila:

– Tužiteljstvo ga je držalo godinama i godinama su gradili taj slučaj tako da doista vjerujem da se ovdje radi o političkoj presudi. Mislim da se s ovakvom presudom pokušava oprati današnje srbijansko vodstvo – kazala je Ruža Tomašić i dodala kako su se političke presude događale i prije.

– Smatram kako je odgovornost suda bila donijeti pravednu presudu bez donošenja politički inspiriranih zaključaka za svakoga tko je koristio svoj položaj za ubijanje ili naređivanje ubijanja tijekom rata. Sud bi trebao biti nepristran. Trebao je počistiti ratno naslijeđe s teritorija bivše Jugoslavije jer je to jedini način da ljudi nastave s normalnim životom, a političari počnu popravljati odnose. Sad se to neće dogoditi i mislim da će mržnja opet isplivati na površinu – zaključuje Tomašić. 

>> Šešelj u Pančevu: Obranio sam projekt velike Srbije

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar stark_house
stark_house
22:30 31.03.2016.

Bravo Ruže.

KA
kajinx
01:05 01.04.2016.

Šešeljevci se javljaju. Sad će vam Thompson otpjevati Čavoglave.

MO
morpheus11
09:27 01.04.2016.

Zbog ovakvih kao Gomila je i nastao Šešelj. Sada bi on rekao: ok, a mi ćemo isterati hrvate iz Srbije.