ŽUPANJA Darovita glazbenica

S notama u glavi Josipa se budi i ide spavati

25.11.2008.
u 16:19
Pogledaj originalni članak

Iako je od početka školovanja odlična učenica s čistim peticama i iz predmeta koji su za većinu drugih đaka pravi bauk, Josipa Stjepanović nije smatrala da se dodatno treba dokazivati na natjecanjima u znanju, već se više posvetila glazbi. Ta učenica osmog razreda županjske OŠ Ivana Kozarca, naime, u Glazbenoj školi već šest godina uči svirati klavir, u Gradskoj limenoj glazbi svira flautu, u vlastitom je bendu na klavijaturama, a aktivna je i u KUD-u.

– Moj radni dan počinje u sedam ujutro i nerijetko traje do 22 sata, pa i dulje. Dvaput tjedno imam probe na klaviru i iz solfeggia, isto toliko vježbam flautu, dok čak četiri puta na tjedan imam obveze prema KUD-u Tomislav, gdje sam članica folklora. Možda se to čini napornim, no ipak imam vremena za sve, iako ponekad učim za testove ili pišem zadaće u sitne sate. Ništa mi nije teško jer glazbu volim, no sada mi je malo rano kazati hoću li se njome i profesionalno baviti. Vidjet ćemo, nikad se ne zna – kaže Josipa sa zagonetnim osmijehom na licu.

Ljubav prema glazbi, ističe otac Zvonimir, Josipa je naslijedila od majke Đurđice i rodbine po njenoj “liniji”. Baka Katica je, pojašnjava, dugo bila tzv. počimalja u crkvenom zboru, majka je stalna članica Pjevačkog zbora KUD-a Kristal Sladorana, a i Josipine tete također su u glazbenim vodama.

– Raduje nas što se Josipa zanima i za tradiciju, mi je na ništa ne forsiramo, neka sama odluči što će i kako će dalje – kaže Zvonimir Stjepanović, napominjući da je on šahist jer za to ne treba sluh. (zž)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr