Romski obračun

S pištolja kojim je ubijen M. Velić nisu uzeti otisci

Foto: K. Štedul-Fabac/PIXSELL
S pištolja kojim je ubijen M. Velić nisu uzeti otisci
12.04.2011.
u 15:24
Vještačena su četiri zrna. Dva iz tijela pokojnog Velića i jedan iz kamiona ispaljeni su iz pištolja MF 9 mm, a jedan je 7,65 mm
Pogledaj originalni članak

S pištolja kojim je pucano na kamion obitelji Velić u Romskom obračunu u Karlovcu nisu uzeti otisci niti je izvršena DNA analiza. Podatak je koji je otkrio vještak Niko Zebić na današnjem dijelu suđenja Jurju, Nenadu i Mili Hudoroviću na Županijskom sudu u Karlovcu. Iako se tako moglo utvrditi tko ga je u tom obračunu držao, Zebić je rekao da su svi okrivljenici na rukama imali tragove barutnih čestica.

– Riječ je o pištolju argetinske proizvodnje FM kalibra 9 milimetara. Dva dostavljena zrna iz tijela pokojnog Mate Velića ispaljena su iz tog pištolja, kao i zrno pronađeno ispod sjedala vozača ’tamića’. Osim toga četiri čahure pronađene na dvije lokacije na cesti između Karlovca i Draganića također su iz tog pištolja. Vještačeno je i zrno koje je pronađeno ispred srednjeg sjedišta kamiona. To zrno nije ispaljeno iz pištolja FM kao ova predhodna, jer je riječ o kalibru 7,65 milimetara – rekao je Zebić.

Ovim vještačenjem potvrđeno je do smrtnog stradavanja Mate Velića došlo nakon što je pogođen upravo spornim pištoljem, ali i svjedočenje Frane Velića koji je tvrdio da su Hudorovći na njih pucali iz dva pištolja.

Saslušan je i medicinski vještak Želimir Korač koji je rekao da je Mate Velić umro zbog oštečenja grudne aorte, a prema nalazu obducenta na leđima je imao čak tri strijelne rane. Obrana je zatražila i dopunu vještačenja želeći jasno definiranje svih ulaznih kanala. Optuženi će u svojim obranama pokušati dokazati da se iz kamiona pucalo na njih. Suđenje se nastavlja 31. svibnja.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Nikad robom
Nikad robom
08:45 09.09.2011.

S pištolja kojim je pucano na kamion obitelji Velić u Romskom obračunu u Karlovcu nisu uzeti otisci niti je izvršena DNA analiza i hoće li netko odgovarati zbog toga??? imamo zaista fascinantno nesposobnu MILICIJU...

UT
utvara73
21:07 12.04.2011.

Za tu bandu romsku toliko istrage i bačenog novca a još policija traljavo radi svoj posao pa bi se moglo dogoditi da svi budu oslobođeni zbog nekog tko je nestručno obavio svoj posao, pa vidite da in neće ni kazne pisati kako treba nego ih puštaju da rade šta žele a kamoli uviđaj oko ubojstva kao da se desila obična prometna nesreća. Jesu li pitali oštećene šta ih je radilo petorica u kabini kamiona registriranog samo za troje....pa naravno da nisu jer oni su romi i njima je to u tradiciji da se cijela čerga vozi u kamionu a za nas ostale je potreban i pojas na zadnjem sjedalu....niti je to policija niti je to zakon. Ovoga koji je odgovoran za uviđaj pod hitno suspendirati kao i njegovog nadređenog a u Karlovačkoj policiji pod hitno napraviti reda a ne da nam neki inspektori s kupljenim srednjim školama kroje kriminalitet.....

MM
Mladen Miletić
21:19 12.04.2011.

S pištolja kojim je pucano na kamion obitelji Velić u Romskom obračunu u Karlovcu nisu uzeti otisci niti je izvršena DNA analiza. Podatak je koji je otkrio vještak Niko Zebić na današnjem dijelu suđenja Jurju, Nenadu i Mili Hudoroviću na Županijskom sudu u Karlovcu. Kada se želi konstruirati složiti događaj - slučaj onda bi to samo smetalo jel bi se time dokazalo se sasvim drugo nego što sud pravada želi postiči i interes tko treba biti KRIVAC !