Kolumna

S Plenkovićem će i Milanović mijenjati retoriku

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
dd
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
dd
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
dd
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
dd
27.06.2016.
u 08:45
Plenković, barem zasad, djeluje birokratski uštogljen. No možda iznenadi...
Pogledaj originalni članak

Premda je smiješno kako HDZ sada pada pod noge Andreju Plenkoviću, da bi njegov izbor za novog šefa stranke na izborima u rujnu mogao dati rezultate, govori i panika u SDP-u. Zoran Milanović kaže da poznaje Plenkovića i da ne zna što on radi u HDZ-u.

Jasno je da će SDP, bude li za šefa HDZ-a izabran Plenković, biti u problemima jer će morati mijenjati svoju retoriku u odnosu na HDZ. Neće više moći plašiti birače radikalnim, nacionalističkim HDZ-om. Kao što Milanović kaže da bi Plenković, zapravo, trebao biti u SDP-u, jednakom logikom nakon zastava na skupovima SDP-a, mogli bismo reći da bi se i Milanović lako uklopio u HDZ. Bude li Plenković novi šef HDZ-a, SDP će biti u problemu jer bi takav HDZ mogao zagrabiti u centar. Ali bi pritom u problemu mogao biti i HDZ jer bi toliko mogao izgubiti na desnici. Plenkovićeva je retorika za prosječnog, ne odveć školovanog HDZ-ova birača nerazumljiva i teška. HDZ-ovci ga ne doživljavaju kao iskonskog HDZ-ovca, ali padaju i pod utjecaj javnosti pa svog kandidata oblikuju i prema željama medija. Česte su usporedbe da je Plenković zapravo mali Sanader – od garda, znanja stranih jezika, obrazovanja...

A i Sanadera su mediji obožavali. Ali on je karizmom očarao mase. Plenković, barem zasad, djeluje birokratski uštogljen. No možda iznenadi...

>> Plenković odgovorio Milanoviću: Simpatično je kako je u SDP-u zavladala panika

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
15:40 28.06.2016.

Ma hajte molim vas, što on to govori što mase ne mogu razumjeti!? Nisu"mase" baš tako glupe, samo interesi masa i interesi pojedinaca nisu isti! Ako se Plenković bude borio za radnika, ribara, težaka, građanina, svatko će to vidjeti! Jednom davno mi reče jedan doktor-ako čistačica u bolnici kaže da netko nije za doktora najbolje bi bilo da se čovjek spakira, ode doma i bavi se nečim drugim, taj za doktora sigurno nije!

V1
Vinkazeljka 1115
10:02 27.06.2016.

Ima karizmu poput Ive Sanadera,diplomatsku karijeru,glasače koji žive u inozemstvu koji imaju novca čije porijeklo nitko ne traži,igra na istu kartu aktuelne predsjednice,uspjela ona pa i ja ću.Pametnom čovjeku dosta.