NA INICIJATIVU MOSTA

Sabor raspravlja o izglasavanju nepovjerenja ministru Gordanu Grliću Radmanu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Sabor raspravlja o pristupanju Švedske i Finske u NATO
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
Zagreb: Rasprava u Saboru o opozivu ministra Gordana Grlića Radmana
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Sabor raspravlja o pristupanju Švedske i Finske u NATO
04.10.2023.
u 09:07
Ministar Grlić Radman suvlasnik je tvrtke Agroproteinka koja ima koncesiju Ministarstva poljoprivrede za odvoz i zbrinjavanje lešina uginulih životinja. Od 2019. do 2023., primio je dividende u iznosu od 2,11 milijuna eura, koje nije naveo u svojoj imovinskoj kartici iako je trebao
Pogledaj originalni članak

U Saboru se nastavlja 18. sjednica na kojoj će se raspravljati o prijedlogu oporbenih zastupnika, na inicijativu Mosta, da se ministru vanjskih poslova Gordanu Grliću Radmanu izglasa nepovjerenje jer u imovinsku karticu nije upisao godišnje dividende od tvrtke kojoj je suvlasnik.

Saborski zastupnici raspravljat će i o dva zakonska prijedloga, o humanitarnoj pomoći, koji bi trebao spriječiti zlouporabu prikupljenih sredstava te o nacionalnoj naknadi za starije osobe, odnosno povećanju sa sadašnjih 120,71 eura na 150 eura od 1. siječnja iduće godine.

Podsjetimo, ministar Grlić Radman suvlasnik je tvrtke Agroproteinka koja ima koncesiju Ministarstva poljoprivrede za odvoz i zbrinjavanje lešina uginulih životinja. Od 2019. do 2023., primio je dividende u iznosu od 2,11 milijuna eura, koje nije naveo u svojoj imovinskoj kartici iako je trebao. Grlić Radman tvrdi da je propust tehničke prirode te da nema zbog čega snositi političku odgovornost.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
14:15 04.10.2023.

Zašto pa Radman nije ništa ukrao, on jednostavno nije sposoban popuniti obrazac i to je činjenica. Prije bi se Plenkoviću trebala prebacivati nesposobnost ministara. Ja se dam kladiti da Radman nije čak niti sposoban ukrasti, odnosno da je totalno nesposoban i kao takav sposoban je da glumi nesposobnog pijuna kojemu je netko namjestio monopol ali očekuje nagradu zauzvrat.