sex afera

SAD: Ministarstvom domovinske sigurnosti vladala pohotnica

Foto: Arhivska fotografija
SAD: Ministarstvom domovinske sigurnosti vladala pohotnica
06.09.2012.
u 08:53
Bilo je nesnošljivo, napadala bi nas u svakoj prilici. Čak i kad bismo bili u grupi, prilazila bi i otvoreno nudila oralni seks
Pogledaj originalni članak

Koliko god putnici koji bi dolazili na američke granični prijelaze strahovali od agenata Ministarstva domovinske sigurnosti, pokazuje se da su upravo ovi kršni, ozloglašeni istražitelji i sami strahovali. Doduše, ne pred mogućim teroristima, već pred svojom šeficom Suzanne Barr, koja je u Carinskoj službi ustanovila svojevrsni matrijarhat začinjen seksualnim iskorištavanjem i ponižavanjem muških agenata i službenika ministarstva.

Matrijarhat u ministarstvu

Barrova, inače pomoćnica ministrice domovinske sigurnosti Janet Napolitano i izravna zapovjednica ICE-a, sektora koji nadgleda imigraciju i carinske prijelaze Sjedinjenih Američkih Država, uspostavila je strahovladu prema muškim agentima, kojima je jedina mogućnost opstanka na poslu bila spremnost da s njom podijele postelju.

"Zapovjednica Barr stvorila je atmosferu kao da se nalazimo u sestrinstvu na nekom fakultetu, a ne u ministarstvu. Bilo je jednostavno nepodnošljivo", objavio je New York Times dio optužnice koju je protiv Barrove podignuo Tom Heyes Jr., donedavni visoki dužnosnik Ministarstva domovinske sigurnosti i ICE-a. Heyes je smijenjen jer se nije htio pokoriti zahtjevima svoje šefice, a na njegovo mjesto dovedena je nekompetentna Dora B. Schriro, čija je jedina prednost bilo to što je ženskog spola!

– Gospođa Schriro nema nikakvog iskustva u ovim poslovima – ustvrdio je Hayes.

I dok bi ovako, bez ikakvih detalja prilično suhoparan tekst optužnice iznesen u NYT-u bio relativno nezanimljiv i ne pretjerano različit od niza optužbi i protuoptužbi za šikaniranje i političko kadroviranje, stvarni, nepročišćeni tekst optužnice koji je tek jučer dospio u javnost baca puno grublje svjetlo na cijeli slučaj.

Napadala na zabavama

Svojim kanalima u američkom pravosuđu, republikancima naklonjeni Fox News dokopao se čistog teksta kojim je Hayes opisao atmosferu koja vlada u ICE-u Ministarstva domovinske sigurnosti.

"Bilo je nepodnošljivo, a Barrova koristi svaku priliku za seksualno nabacivanje svojim muškim kolegama. Za proslave Dana vještica, koji je organiziran u središnjem uredu, prišla je s čašom pića jednom od kolega i pred svima mu rekla da je seksi... Potom mu se zagledala u međunožje i zapitala ga, iako smo svi stajali u grupi, koliko mu je dugačak", tvrdi se u optužnici. Ovo je samo jedna od epizoda koje se navode u dokumentu. Prema drugoj tvrdnji, Barrova je na jednoj drugoj zabavi drugom zaposleniku prišla i ponudila mu oralni seks, treći put je pak vikala za jednim od kolega da ga želi u sobi, da želi osjetiti nešto kruto u ustima, tvrdi se u optužnici. Suzanne Barr ove navode nije komentirala, ali je prvo najavila da odlazi na godišnji odmor, a potom je jučer objavila da podnosi neopozivu ostavku. Ipak, proces ide dalje.

– Ako se dokaže da je istina ono što se navodi u optužnici, Barrovu čeka teška kazna – kaže državni tužilac.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 76

RT
Rollo Tomasi
09:15 06.09.2012.

Ja bih se uredno pokorio njezinom zahtjevu, obavio to loše i bil bi miran. Ovaj kaj ju prijavljuje je stvarno curica.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:26 06.09.2012.

Hm Zašto mi je nestao komentar, a predložio sam rješenje problema?

BI
billynik
11:08 06.09.2012.

Ma nisu žene takve-