Uhićen u Maleziji

SAD osudio na 20 godina zatvora kosovskog hakera povezanog s Islamskom državom

Foto: Reuters/PIXSELL
SAD osudio na 20 godina zatvora kosovskog hakera povezanog s Islamskom državom
23.09.2016.
u 22:55
Dvadesetogodišnji Ferizi je uhićen 15. rujna 2015. u Maleziji na temelju međunarodne tjeralice koju je izdao Washington
Pogledaj originalni članak

Kosovski haker optužen za krađu osobnih podataka stotina Amerikanaca kako bi se njima koristila skupina Islamska država (IS) osuđen je u Sjedinjenim Državama na 20 godina zatvora.

Ardit Ferizi proglašen je krivim da je čelniku IS-a u lipnju 2015. predao popis s 1300 imena ljudi koji su radili za američku vladu i vojsku.

Dvadesetogodišnji Ferizi je uhićen 15. rujna 2015. u Maleziji na temelju međunarodne tjeralice koju je izdao Washington. Optužen je 6. listopada iste godine a zatim je pristao da ga izruče izjasnivši se krivim za informatičko piratstvo za koje ga se sumnjičilo.

Ferizi je 2014. doputovao u Maleziju kako bi na privatnom sveučilištu studirao informatiku, objavila je malezijska policija.

Američko ministarstvo pravosuđa u priopćenju objavljenom u petak ističe da je Ferizi primjer "ozbiljne i stvarne opasnosti kojom spoj informatičkog piratstva i terorizma prijeti nacionalnoj sigurnosti".

> > Policijska akcija u Parizu: Uhićen 15-godišnjak zbog sumnje da je planirao teroristički napad

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

CE
centirion
23:44 23.09.2016.

Tako treba sa takvima ! God Bless USA!

SD
sdpesticid
01:05 24.09.2016.

imamo i mi izgleda nekog s filozofskog u zagrebu koji je sklon isilu odnosno njihovu načinu kažnjavanja neistomišljenika ( fotomontaža isil-ovca s nožem u ruci pred egzekuciju ). možda ameri nešto poduzmu ako neće naše službe.