tuscon

SAD: Pucao kongresnici u glavu, ubio još šest, ranio 12 osoba

Foto: Reuters
giffords
Foto: Reuters
pucnjava
Foto: Reuters
pucnjava
Foto: Reuters
Giffords
Foto: Reuters
giffords
08.01.2011.
u 20:12
22-godišnji napadač nalazi se u pritvoru, a uhićen je ubrzo nakon pucnjave
Pogledaj originalni članak

U pucnjavi u Tusconu, u američkoj državi Arizoni, ubijeno je najmanje šest osoba, a ranjeno 12, među kojima je i zastupnica u američkom Kongresu Gabrielle Giffords (40). Kako prenosi CNN, među osobama koje su preminule je i 9-godišnja djevojčica. Pucnjava se dogodila tijekom javnog događanja 'Your Corner' na kojem je govorila Giffords.

Nedugo nakon pucnjave napadač je uhićen, a kako navode lokalni mediji radi se o 22-godišnjem Jaredu Loughneru čiji motivi zasad nisu poznati. On je pucao najprije zastupnici u glavu iz neposredne blizine, a zatim i po njenom osoblju, te okupljenim ljudima kojih je bilo stotinjak.

Kongresnica Giffords nalazi se na intenzivnoj njezi nakon operacije, a liječnici su optimistični. Naime, iako ju je metak pogodio u sljepoočnicu, izašao je kroz čelo. Ostale ranjene osobe, među kojima i državni sudac, nalaze se u bolnici u kritičnom i ozbiljnom stanju.

Demokratkinja Giffords u Kongres je izabrana 2006. godine, a ovo joj je treći mandat.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 230

OB
-obrisani-
23:09 08.01.2011.

ebo bi je i ako lici na zirafu...samo da prezivi,ovde sam,cekam je na forumu,nek se uda za mene i dobice zeleni karton za srbiju,i prezime cu jojs dati,zube cu da prodam,ovd joj nisu potrebni,jedemo samo hrvate i salato a to je sve meko i kasasto...

OB
-obrisani-
23:40 08.01.2011.

fleming zašto oprost i tvorza kad je smrtna jeftinija

OB
-obrisani-
18:21 09.01.2011.

18:11h 1st-opinion Per stulti et militem indiscussorum ____________________________ Jedan od onih silnih jezika kojima se služiš? Iako ništa ne znači ni na jednom jeziku, na latinskome najmanje. A sad trk gugl, provjeri, he,he.