vinari

Salinovečki pajdaši čistili šume od nabacana smeća

Foto: presnimila Ljiljana Risek
Salinovečki pajdaši čistili šume od nabacana smeća
15.03.2011.
u 09:21
Udruga okuplja vinogradare i voćare iz istočnih naselja ivanečkoga područja, iz Salinovca, Vrhovca, Željeznice i Punikvi
Pogledaj originalni članak

SALINOVEC - Predavanja o zaštiti vinograda uoči i nakon cvatnje, o mogućnostima uključivanja u gradski projekt Rent-a-kliet, o podrumarstvu i spremanju mošta kao i izrada putokaza, stolova i klupa – sve to bit će okosnica ovogodišnjeg rada Udruge vinogradara i voćara Skrajski pajdaši iz Salinovca. Tomu treba dodati i druge zadaće, kojima je cilj poboljšanje kakvoće grožđa i vina, ali i okupljanje članova udruge u ekološkim aktivnostima i druženjima koja potiču zajedništvo vinogradara toga kraja.

To je, govoreći o predstojećim zadaćama udruge, na prvoj godišnjoj skupštini Skrajskih pajdaša naglasio predsjednik Ivan Lončar. Skupština je održana u prostorijama stare škole, a odazvali su joj se gotovo svi članovi iz Salinovca, Ivanečkog Vrhovca, Željeznice i Punikvi. Premda je udruga po stažu mlada, prvu godinu svoga djelovanja obilježila je brojnim aktivnostima.

- S drugim udrugama i mjesnim odborom, čistili smo divlja odlagališta smeća u šumama od Salinovca do Željeznice. Od Elektre smo nabavili stupove koje ćemo iskoristiti za izradu putokaza, stolova i klupa. Uključili smo se u promidžbu naših vina i domaće hrane u programu Rent-a-kliet te na tradicionalnim Seoskim igrama u Salinovcu. Angažirali smo se i oko sklapanja ugovora s najpovoljnijom prodavaonicom poljoprivrednog i zaštitnog materijala za potrebe vinogradara i voćara. Dakako, kakva bismo udruga bili a da nismo obilježili Martinje i Vincekovo – naglasio je Lončar i dodao je da je u udruzi 67 članova, koji su, redom, uredno platili članarinu za prošlu godinu. Članovi Skrajskih pajdaša svoje su druženje do sitnih sati nastavili uz dobru vinsku kapljicu i glazbu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.