zatvorski dani

Sanader piše knjigu 'Kako smo platili ulazak u Europsku uniju'

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Sanader piše knjigu 'Kako smo platili ulazak u Europsku uniju'
23.04.2013.
u 08:26
“Kako smo platili ulazak u Europsku uniju”, naziv je knjige koju Ivo Sanader kani objaviti nakon srpnja
Pogledaj originalni članak

Bivši premijer Ivo Sanader zatvoreničke dane u Remetincu krati pisanjem knjige “Kako smo platili ulazak u Europsku uniju”. Informaciju Večernjeg lista o knjizi koja bi navodno trebala biti izdana nakon srpnja, dakle nakon službenog ulaska Hrvatske u EU, donekle je potvrdio i njegov odvjetnik Čedo Prodanović. On kaže kako zna da je knjiga u povojima, ali zapravo ne zna koliko je Sanader odmakao u pisanju i kada bi ona trebala izaći.

Nije nelogično da se Sanader uhvatio pisanja. Svoj odlazak s premijerske funkcije upravo je bio pravdao nemogućnošću tadašnje deblokade pregovora sa Slovenijom. Sanader je te 2009. godine novinarima, javnosti pa i svojim hadezeovcima tvrdio da se umorio od beskrajnih pregovora sa Slovenijom koja stoji Hrvatskoj na putu prema ulasku u Uniju. Budući da je kao premijer proveo šest godina na čelu Vlade, da je zaista puno napravio na ulasku Hrvatske u EU, Sanader o toj temi svakako ima što reći.

Hoće li u knjizi otkriti neke dosad nepoznate tajne, hoće li nečime iznenaditi javnost, zasad je nepoznato. Prije se može očekivati da Sanader knjigom, koja će, bude li zaista objavljena, zasigurno izazvati pozornost, želi popuniti budžet koji mu je naglo ispražnjen nakon USKOK-ovih blokada imovine.

Budući da je izbačen iz HDZ-a i da su mu mnogi dojučerašnji stranački prijatelji naglo okrenuli leđa, Sanader bi u toj knjizi mogao napisati i pokoji redak o stranačkim drugovima, ali i ljudskim osobinama općenito. Možda koji redak posveti i Jadranki Kosor, koju je ustoličio za premijerku, i koja je završila pregovore s Europskom unijom.

>> Špica iza rešetaka: Bili su VIP, a sada se šeću zatvorskim krugom

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.