Ž. Antunović želi podsjetiti da je Sanader bespravno došao u posjed trećeg stana vile na Pantovčaku

Sanaderu gradski stan na dar

08.09.2006.
u 21:43
Pogledaj originalni članak

Kada je Željka Antunović prozvala premijera Sanadera da pokaže ugovor o svojoj vili, vjerojatno je mislila na urbanu vilu u Kozarčevoj 21, u elitnoj zagrebačkoj četvrti Pantovčak, zbog koje se premijer našao u središtu skandala 2003. Prema napisima nekih medija, zbog spornog vlasništva vile, protiv Ive Sanadera je 2003. istragu pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Makinacija se navodno zbila 1996. Dva od tri stana u vili bila su u vlasništvu Sanaderova tasta Ive Šarića te supruge Mirjane, a u donjem stanu od pedesetak četvornih metara živjela je susjeda Božena Šešljaga.

Prema kaznenoj prijavi, Sanader je iskoristio svoj politički utjecaj i supruzi i tastu omogućio da bez naknade dođu u posjed stana za koji je B. Šešljaga imala stanarsko pravo. Kako je riječ o gradskom stanu, Komisija za stambene odnose početkom 1996. utvrdila je da stan u kojem B. Šešljaga živi ne zadovoljava tehnički minimum te joj je dodijeljen drugi u Malešnici. No, postoji i drugi nalaz stambene komisije prema kojemu je sporni stan u urednom stanju, no B. Šešljaga smetala je Sanaderovima.

Sanaderov tast i supruga stan u kojem je živjela B. Šešljaga prepisali su na sebe te je zagrebački gradski fond zapravo Sanaderu darovao treći stan u vili, na što želi podsjetiti Željka Antunović. O toj je temi apsolutno sve rečeno i poznato kratko je kaže oglasnogovornik Vlade Ratko Maček.

Pogledajte na vecernji.hr