Žustra polemika

Šantek i Petir protiv prodaje udjela u županijskim Top-Termama

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Šantek i Petir protiv prodaje udjela u županijskim Top-Termama
11.05.2011.
u 18:00
Županija želi riješiti problem duga koji prijeti blokadi rada ustanova i same Županije
Pogledaj originalni članak

Prijedlog odluke o prihvaćanju Plana restrukturiranja Lječilišta Topusko izazvao je žustre polemike na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine.

Sumnje zbog revizora

Naime, Planom se nastoje prevladati poteškoće u poslovanju te tvrtke koje su izazvane zaduženjem u HBOR-u iz 2001. godine, a čiji je teret danas veći od 50 milijuna kuna. Kako je Sisačko-moslavačka županija tada dala jamstvo u iznosu većem od 10,2 milijuna kuna, restrukturiranjem se nastoji spriječiti blokada Lječilišta, Top-Termi i same Županije. Iako su se svi vijećnici složili da je restrukturiranje nužno, Marijana Petir (HSS) i Ivan Šantek (HDZ) zatražili su izbacivanje te točke s dnevnog reda, jer su materijale dobili neposredno prije sjednice te ih nisu stigli proučiti. Prijedlog je odbijen, a Plan na kraju i prihvaćen. Petir i Šantek izrazili su sumnje u način odabira revizorske kuće koja je napravila Plan, te osobito zbog točke gdje se spominje prodaja udjela tvrtke kćeri Top-Termi, i to u iznosu 40 posto nominalne vrijednosti udjela, odnosno gotovo 42 milijuna kuna.

– Nismo protiv Plana restrukturiranja, ali zašto se nije išlo s otpisom dugova? Radna skupina koja je trebala dati mišljenje na Plan sastala se svega tri puta, a čini je 11 članova, svi pročelnici i političko vodstvo Županije bez stručnjaka – napomenuo je Šantek.

Već tražili otpis dugova

Da bi se odgađanjem rasprave izgubilo dragocjeno vrijeme poručile su županica M. Lovrić Merzel i Jadranka Bertović, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb. – Danas donosimo odluku hoćemo li spasiti Lječilište, čiji su jedini problem stari dugovi, ovime spašavamo radna mjesta i otvaramo mogućnost novog zapošljavanja. O prodaji udjela Top-Termi danas nema govora – istaknula je županica. Napomenula je i da je Županija već više puta tražila otpis duga.

– Plan je napravljen po smjernicama za pomoć poduzetnicima po modelu "C", koje je Vlada donijela u sklopu mjera za gospodarski oporavak – rekla je J. Bertović.

Županica Marina Lovrić Merzel pozvala je policiju i Državno odvjetništvo da ispitaju troškove team buildinga koji su prošli vikend djelatnici, vijećnici i članovi Savjeta imali u Toplicama Sveti Martin na Muri. HSS-ova vijećnika Ivana Behtanića zanimalo je zašto se u Županiji nisu barem dogovorili o izvoru plaćanja izleta.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DJ
djakputnik
08:36 13.05.2011.

Radna skupina koja je trebala dati mišljenje na Plan se sastoji od pročelnika i političkog vodstva Županije bez stručnjaka. Kaže dvojac Šantek/Petir, koji su svjetski priznati stručnjaci i čije bi mišljenje bilo presudno za rješavanje ovoga problema. Gospođo Petir i gospodine Šantek, držite se vi radije onih 1.500 jaja.

BR
brownie
11:34 14.05.2011.

preporučio bih dvojcu šantek/petir da pod hitno uzmu trećeg člana u svoj expertni tim,naime,velecijenjena g-đa roksandić je isto takav ,ako ne i veći expert za izvlačenje posrnulih tvrtki, imam jedno osobno pitanje,jel\' ko zna da li je petirka g-đa ili g-đica,tako da ubuduće ne griješim u oslovljavanju,e pa, živjeli

Avatar mliniški
mliniški
19:30 15.05.2011.

Čudno da se nigdje ne spominje stručnjaka za liječilište Topusko, gospona Nenadića. A ovo dvoje repetirka i bradica se javljaju samo kad su protiv nečega ili nekoga.