dužni svima

Sarajevo zbog duga za struju ostaje bez javnog prijevoza?

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Sarajevo zbog duga za struju ostaje bez javnog prijevoza?
27.08.2013.
u 11:04
Elektroprivreda BiH najavila je kako će u četvrtak zbog dugovanja obustaviti isporuku električne energije javnom gradskom prijevozniku
Pogledaj originalni članak

Građani Sarajeva sutra bi mogli ostati bez javnog gradskog prijevoza, nakon što je JP Elektroprivreda BiH najavila kako će u četvrtak zbog dugovanja obustaviti isporuku električne energije poduzeću GRAS te da će obustava obuhvatiti i mrežu napajanja trolejbuskog i tramvajskog prometa, prenosi Klix.ba.

– Oni svoje obaveze ne izmiruju ni prema državi, ni prema dobavljačima, Elektroprivredi ni drugim poduzećima jer njihova zarada nije dovoljna da pokrije sve to – kaže ministar prometa Jusuf Bubica.

Sudbina GRAS-a trebala bi biti poznata nakon današnje sjednice Vlade KS na kojoj će se raspravljati o ovoj problematici. Uvjeti za pokretanje stečaja stvoreni su već odavno, kaže Bubica, ali za to je potrebna odluka Vlade KS.

GRAS ima više od 100 milijuna KM dugova, dok Elektroprivredi BiH GRAS duguje 3,3 milijuna za razdoblje svibanj 2012. – srpanj 2013. godine. Ako se ne nađe neko privremeno rješenje, Sarajevo će opet ostati bez javnog gradskog prijevoza.

>>'U boj, u boj, za matični broj!' Tako se prosvjedovalo u Sarajevu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.