Prosvjedno pismo

Sarajevski muslimani ne žele Djeda Mraza u vrtićima

Foto: 'zeljko hladika'
Sarajevski muslimani ne žele Djeda Mraza u vrtićima
29.12.2011.
u 19:29
Roditelje su zamolili da doniraju slatkiše te da plate honorar Djedu Mrazu, čije sudjelovanje jedan dio roditelja ne odobrava
Pogledaj originalni članak

Roditelji nekih sarajevskih mališana pobunili su se zbog programa koji se održavaju u dječjim vrtićima kojima se obilježava Nova godina, a u kojima sudjeluje "Djed Mraz", piše depo.ba.

Zamolili su ih su da doniraju slatkiše te da plate honorar Djedu Mrazu, čije sudjelovanje jedan dio roditelja ne odobrava. Iako su zatražili da svečanost bude prebačena za popodnevne sate da bi svoju djecu mogli odvesti kućama, nisu dobili odgovor. Tvrde da će biti prisiljeni svoju djecu sljedećih godina u ovo doba zadržati kod kuće jer ne žele da Djed Mraz dijeli njihovoj djeci njihove darove.

"Nakon strašnog zločina - genocida, silovanja i neizmjernog razaranja s punim pravom pišemo ovo pismo da muslimanska djeca ne bi više doživljavala poniženja i kući dolazila uplakana. Stoga, na svaku traumu, a posebno na traumu naše djece, trebamo i te kako biti osjetljivi. Uzbuđeni nedavnim događanjima po sarajevskim vrtićima, gdje muslimanska djeca uplakana i s traumom dolaze kući, postavljamo sebi i drugima pitanje vraća li nam se to vrijeme kada su muslimani bili građani drugog reda u svom Sarajevu", piše u reakciji roditelja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 263

KA
Katsumoto
02:32 31.12.2011.

I ?

IZ
iznobed
20:56 30.12.2011.

pa, žali se Erdoganu - on je predsjednik Turske.... ali, kakve to ima veze sa temom ?

OB
-obrisani-
10:58 30.12.2011.

ako stavi fes...onda može u bošnjakiju...crven fesić...jooooj