Sarajevo

Sarajlija napao tri djevojke zbog kratkih haljina kod džamije

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Sarajlija napao tri djevojke zbog kratkih haljina kod džamije
12.03.2015.
u 19:31
Smijeh u sudnici izazvalo je pitanje odvjetnika Senada Dupovca je li u Kotromanićevoj ulici vlasnica mercedesa dobrovoljno izišla iz vozila, nakon što je Delić u nju uperio čak tri pištolja
Pogledaj originalni članak

Policajci PU Novo Sarajevo Nermin Makaš i Hasimir Rondić jučer su u Županijskom suda na gotovo istovjetan način ispričali kako ih je 2. kolovoza 2014. na Vilsonovu šetalištu razoružao Damir Delić, nakon što su ga pokušali legitimirati, te je pucao na njih, oteo dva automobila, pa je ranjen u razmjeni vatre s policijom.

Prethodno je zbog kratkih haljina napao tri djevojke ispred kafića koji se nalazi u sklopu džamije na Grbavici. Makaš je ispričao da je Delić izvukao pištolj iz torbice, repetirao ga, a drugom rukom ga je obuhvatio oko vrata, te naredio Rondiću da legne na tlo i baci oružje, što je on i učinio, pa je ispalio hitac koji je završio u stražnjem spojleru vozila.

Optuženi Delić je upitao svjedoka je li Rondić nakon pucnja ostao na podu, a ovaj mu je već iznerviran odgovorio: “Puno me pitaš, pa nije Boško Buha!” Rondić je ispričao da je pošao u potjeru za Delićem u mercedesu Amre Sarajčić, prateći ga na rastojanju od 30-40 metara. Smijeh u sudnici izazvalo je pitanje odvjetnika Senada Dupovca je li u Kotromanićevoj ulici vlasnica mercedesa dobrovoljno izišla iz vozila, nakon što je Delić u nju uperio čak tri pištolja.

>> Ugledni policajac i šef Karate kluba Karlovac pretukao me u kafiću

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

NA
navijala
20:25 12.03.2015.

Ako ce to biti islamska drzava uskoro,onda se decki pripremaju za svoj poziv. Svaka drzava treba batinase.

DU
Deleted user
20:15 12.03.2015.

Ovo kao u lud, zbunjen, normalan.

Avatar Lizard king
Lizard king
20:41 12.03.2015.

odmah ga deportirat u neku njihovu vukoj....u