porazni podaci

Sastančenje, dva priopćenja i potpise Kerum naplatio 178.475 kn

Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Sastančenje, dva priopćenja i potpise Kerum naplatio 178.475 kn
24.10.2012.
u 17:02
Od prve pojave u parlamentu Kerum je, prema službeno objavljenim podacima, u zakonodavnim klupama proveo ravno – osam sati
Pogledaj originalni članak

Splitski gradonačelnik Željko Kerum od početka lipnja do kraja listopada "zaradio" je pet plaća, koje su u bruto iznosu 35.695 kuna mjesečno, piše Poslovni.hr. Ili – za dva puta po sat vremena sjedenja na Gradskom vijeću, po jedno priopćenje o gay prideu i Hajduku i potpise, njegove ili one zamjenika, na nekoliko desetaka odluka –  za Željka Keruma iz gradskog proračuna izdvojeno je ukupno ravno 178.475 kuna. Ove brojke odnose se samo na gradonačelničku funkciju, a ne i na čast saborskog zastupnika. A od prve pojave u parlamentu, kad je zakasnio na polaganje prisege, Kerum je prema službeno objavljenim podacima u zakonodavnim klupama proveo ravno – osam sati.

>> Keruma opet nema, hadezeovci napustili sjednicu zbog Mucala

Pretragom vijesti na gradskim stranicama može se utvrditi da je Kerum posljednji posao iz djelokruga rada gradonačelnika obavio 18. srpnja na 32. sjednici Gradskog vijeća. Tada je odslušao vijećnička pitanja, napao male dioničare Hajduka da žele preuzeti vlast u klubu, najavio gradnju 21-metarskog križa na Marjanu. Nakon toga je otišao i tako propustio glasovanje o izvršenju gradskog proračuna. Istog dana potpisao je i priopćenje o stanju u Hajduku. Prije toga bio je "angažiran" početkom lipnja oko Split Pridea s pokušajem zabrane te manifestacije te istog dana opet jednako kratko na sjednici Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o prvom kreditnom jamstvu Hajduku. Nije tada propustio ni pustiti promet zapadnom obalom, novom šetnicom pred svojim nedovršenim hotelom Marjan.

LEGENDARNA ZNANSTVENICA

Osmislila je proizvod koji je proslavio Hrvatsku, a živjela je skromno i samozatajno

Posljednje godine života provela je u koprivničkom domu umirovljenika, a skromno i samozatajno, kako je živjela, tako nas je i napustila u ljeto 2008. godine, u 89. godini života. Dobitnica je mnogih priznanja, od kojih se posebno može izdvojiti visoko odličje predsjednika Republike Hrvatske – Red Danice s likom Nikole Tesle, Zlatna kuna za životno djelo Hrvatske gospodarske komore te spomenica Podravke za životno djelo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

SA
sargu123
17:51 24.10.2012.

HDZ-ov koalicijski partner, nije li ?

IC
ice12
18:00 24.10.2012.

na sto je Split spao!?

Avatar seneka
seneka
17:27 24.10.2012.

Ma svaka njemu čast, krivi smo MI.