NOVE ISPRAVE

Mobilno policijsko šaltersko vozilo dolazi do stradalnika

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
poplava
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
poplava
25.05.2014.
u 11:14
Radovi će, kako kaže voditelj radova i glavni inženjer Hrvatskih voda, Nedjeljko Šimundić, biti završeni do srijede
Pogledaj originalni članak

Policijska uprava vukovarsko-srijemska podsjeća kako stanovnici poplavljenog područja kojima su osobne isprave uništene, izgubljene ili nestale u poplavi, mogu na teret državnog proračuna izraditi nove osobne isprave u upravnim poslovima, referadama Policijskih postaja Otok, Županja, Tovarnik, Vukovar te u upravnim poslovima PU vukovarsko-srijemske u Vinkovcima.

Na raspolaganju im je i mobilno šaltersko vozilo u kojem se također mogu podnijeti zahtjevi za izradu novih osobnih isprava, koje je danas od 7 do 13 sati u Cerni u središnjem parku, u blizini dvorane gdje su smješteni stradalnici, a od 15-19 sati vozilo će biti u Gradištu.

Vodostaj pada

Vodostaj Save kod Županje i dalje opada ustaljenom dinamikom od centimetar po satu i u 9 sati je iznosio 939 centimetara. U zadnja 24 sata razina vode u Savi je smanjena za 26 centimetra, ali je tijekom jučerašnjeg dana u nekoliko navrata i noćas u 1 sat zabilježena stagnacija. Iako je nedjelja, 17 vojnika u suradnji s Hrvatskim vodama radi na izgradnji zagata kod urušenog nasipa i transportiraju 20-tonskom skelom jumbo vreće s pijeskom i kamenom na mjesto gradnje prednasipa dugog 350 metara.

Radovi će, kako kaže voditelj radova i glavni inženjer Hrvatskih voda, Nedjeljko Šimundić, biti završeni do srijede. Noćas nije zabilježena ni jedna izvanredna situacija na obrambenim nasipima i brojni dragovoljci i dalje pune vreće pijeskom i osiguravaju nasipe.

Stroge kontrole

I dalje je na snazi uredba o zabrani ulaska u poplavljena mjesta - Gunju, Rajevo Selo, Račinovce i Strošince i stroge veterinarske kontrole na izlasku iz tih sela zbog opasnosti od zaraze budući pod vodom ima još uginulih životinja. Zbog toga je zabranjen bilo kakav ulazak u vodu pa i zbog spašavanja stoke pa gorski spašavatelji uz pomoć vojske izvlače uginule životinje samo iz čamaca.

>> RH hitno treba 290 mil. eura da spriječi novu kataklizmu

>> 'Razumijem da su ljudi ljuti jer ne mogu do kuća, ali to je za njihovu zaštitu'

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.