Savijača "Krševan" duga impresivnih 750 metara koja se protezala duž Kalelarge od crkve Gospe od Zdravlja do crkve Sv. Šime pojedena je u rekordnom roku jer je manifestaciju Turističke zajednice Grada Zadar i Udruge kuhara Zadarske županije nažalost prekinula kiša.
Riječ je o jedinstvenom kulinarskom događaju u sklopu projekta "Advent u Zadru" kojim se tijekom prosinca želi revitalizirati stara jezgra grada. Savijaču od jabuka dva je dana radilo 400-tinjak kuhara te učenika Ugostiteljske škole, priređeno je 10.000 porcija, a uz savijaču se dijelio i ledeni čaj.
Foto: Dino Stanin
Na stolovima su bile postavljene i 'škrabice' u koje su građani stavljati svoje priloge namijenjene kupnji psa vodića za Udrugu slijepih Zadarske županije. Savijača je u svom izvornom obliku izdržala jedva 15-tak minuta, ljudi su odmah nahrupili kako bi je degustirali, no čim je počela kiša, savijača se natopila, a oni spretnije ruke, razgrabili su ostatke zamotane u foliju i potrpali ih u svoje torbe.
Organizatori tvrde da je akcija i unatoč kiši uspjela jer je sve na kraju pojedeno.