PROMO

Saznali smo tko su najbolji mladi inovatori Hrvatske, ali i Europe

Digitalni Inovacijski Inkubator
Digitalni Inovacijski Inkubator
Digitalni Inovacijski Inkubator
Digitalni Inovacijski Inkubator
Digitalni Inovacijski Inkubator
08.07.2024.
u 14:20
U 4. izdanju Digitalnog Inovacijskog Inkubatora powered by Hrvatski Telekom, a ove godine i s međunarodnom konkurencijom, proglašeni su najuspješniji učenici i studenti koji su razvili vlastite inovativne ideje.
Pogledaj originalni članak

Početkom ožujka Inkubatoru se pridružilo više od 900 učenika iz preko 70 različitih škola i više od 900 studenata koji pohađaju više od 120 fakulteta iz preko 20 država širom Europe, a sada su oni najuspješniji predstavili svoje projekte u velikom finalu i borili se za vrijedne nagrade.

U svakoj od 9 kategorija nagrađeno je top 3 tima pa su tako proglašeni pobjednici među osnovnim školama, srednjim školama, natječaju Hrvatskog Telekoma i ICT industrije, natječaju Jamnice i industrije pića, natječaju E.ON-a i energetske industrije, natječaju Nove TV i medijske industrije, natječaju Raiffeisen banke i financijske industrije, natječaju Školske knjige i izdavačke industrije te natječaju Poliklinike Sinteza i zdravstvene industrije.

Digitalni Inovacijski Inkubator

Ulaganje u znanje i mlade ljude naš je imperativ jer na taj način osiguravamo budućnost prosperiteta i napretka. Treću godinu zaredom partner smo projekta Digitalnog Inovacijskog Inkubatora i svjesni smo važnosti podrške inovativnim idejama i kreativnosti mladih talenata. Ovi mladi stručnjaci su budući nositelji razvoja naše poslovne zajednice, a naš je cilj omogućiti im sve potrebne resurse i podršku kako bi ostvarili svoj puni potencijal“, izjavila je Anamarija Minarski, direktorica Odjela za zapošljavanje, upravljanje učinkom, razvoj i iskustvo zaposlenika u Hrvatskom Telekomu.

Najbolji od najboljih ove godine bili su Tomislav Kovačević, Gabriel Veselovac i Filip Cica, studenti FERIT-a iz Osijeka, sa svojim projektom Lectio.

Digitalni Inovacijski Inkubator

Aplikacija Lectio je okvir (engl. framework) za razvoj čitalačkih vještina koja rješava problem pada navika čitanja kod ljudi različitih uzrasta. Lectio ima za cilj potaknuti i motivirati korisnika na čitanje kroz personalizirani pristup različitim profilima čitatelja, mjerenje čitalačkih sposobnosti i generiranje individualnog plana čitanja te postavljanje i praćenje ciljeva ovisno o preferencijama korisnika. Uz brojne druge funkcionalnosti, aplikacija nudi i mogućnost povezivanja korisnika u različite zajednice koje služe za dijeljenje preporuka, uspjeha i diskusije o pojedinim temama i/ili knjigama.

Digitalni Inovacijski Inkubator

Posebno priznanje uručilo se i Mentorima Inovatorima, Jasmini Mamuli iz OŠ Sveti Matej Viškovo te Diani Ledić Begonji iz I. gimnazije Split i Prirodoslovne škole Split, koje kontinuirano pružaju podršku svojim učenicima i vode ih kroz razvoj projekata, a također se proglasila i Škola za inovacije, Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar, koja se istaknula doprinosom u području obrazovanja i inovacija, promovirajući kreativnost i projektno učenje među učenicima.

Digitalni Inovacijski Inkubator

Sposobnost kreativnog rješavanja problema jedna je od ključnih vještina budućnosti za sve one koji žele stvarati novu vrijednost kroz inovacije i mijenjati status quo. Nama je izuzetno drago što postoji velik broj mladih koji žele razvijati tu sposobnost i sretni smo što to rade zajedno s nama kroz ovaj projekt – čime prepoznaju nas kao partnera u tom dugoročnom procesu treninga i razvoja kreativnog potencijala.“ – Filip Vrhovnik, pokretač i voditelj Digitalnog Inovacijskog Inkubatora.

Pogledajte na vecernji.hr