neredi na stadionima

SDLSN: Policijski sindikat ne bi trebao pozivati na uporabu sile

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
SDLSN: Policijski sindikat ne bi trebao pozivati na uporabu sile
01.10.2013.
u 10:27
Neredi na stadionima nisu posljedica izostanka uporabe sile, već zatvaranja očiju pred navijačkim šovinizmom u kojem su žrtve svi koji u sportu vide ljepotu igre, poručuju iz sindikata
Pogledaj originalni članak

 - Policijski službenici ne mogu biti taoci i žrtve tolerancije društva na divljanje huligana, niti uporabom sile trebaju dolijevati ulje na vatru njihovoj mržnji, koju će dodatno pothraniti tako što će ih „nevine" prebiti. To bi bio samo povod za nove grafite. Upravo suprotno, policija bi trebala prestati osiguravati nogometne utakmice, a porezni obveznici plaćati prekovremene sate angažiranih policijskih snaga. Kada bi osiguranje na stadionima plaćali oni koji zarađuju milijune na transferima igrača da bi tada možda bi na tribinama i u ložama napokon mogle sjediti cijele obitelji, bez straha od stampeda i gubitka vida, smatra Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.

Govoreći na ovu temu Kuhar navodi da neredi na stadionima nisu posljedica izostanka uporabe sile, već zatvaranja očiju pred navijačkim šovinizmom u kojem su žrtve svi koji u sportu vide ljepotu igre i nadigravanja.

- Policijska brutalnost ne može nadomjestiti zatvaranje očiju pred „oblačenjem" predškolskih i školskih ustanova u navijačke boje lokalnih klubova i sveprisutnim grafitima kojima se gradovi deklariraju kao "plavi" ili "bijeli", u kojima se vršnjaci u najranijoj dobi uče mržnji prema krivoj boji. Pendrek, suzavac i psi ne mogu biti odgovor na simbiozu klubova i navijača koji se pretresaju na ulazu na stadion, ali ih na tribinama već spremno čekaju pirotehnička sredstva kojima će svoju mržnju „proslaviti" osljepljivanjem navijačkih „neprijatelja", vatrogasaca i policajaca, ističe Kuhar.

>> Policija: Huligani razumiju jezik sile i tako im treba uzvratiti

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.