REAKCIJE U SABORU NA POREZNU REFORMU

SDP će, kao i Most, amandmanom tražiti da se zamrznu sve dužnosničke plaće

10.11.2016.
u 15:25
SDP zabrinjava, nastavlja, i što je ukinuta povlastica za kupnju prve nekretnine, što nije dobro za mlade obitelji.
Pogledaj originalni članak

Komentirajući poreznu reformu koja bi ovih dana trebala doći u Sabor, SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić najavio je danas da će Klub SDP-a podnijeti amandman kojim će tražiti da se zamrznu plaće svim dužnosnicima, dakle i saborskim zastupnicima, ministrima, ustavnim sucima...

Naime, čelnik Mosta Božo Petrov je najavio da će i Most ići s amandmanom da se dužnosnicima plaće ne povećavaju, očito jer s HDZ-om po tom pitanju nisu uspjeli postići dogovor, no Hajdaš Dončić je rekao da ne znaju što će točno pisati u Mostovom amandmanu, pa će SDP podnijeti svoj. 

- Što se tiče amandmana Mosta, njihov pristup mi je vrlo neozbiljan jer ako su skupa na vlasti onda da to trebaju riješiti odlukom svoje Vlade kao što smo to svojedobno i mi napravili. Ako to ne učine, SDP će ići sa svojim amandmanom u kojem ćemo tražiti da se zamrznu plaće kakve su sada ne samo saborskim zastupnicima, nego svim dužnosnicima i ministrima i sucima. Svima – kazao je Hajdaš Dončić.

Konačni prijedlog porezne reforme koji je došao na Vladu bolji od onog koji je ranije predstavlje, kaže Hajdaš Dončić, ali najavljuje i SDP-ov prijedlog Zakona o minimalnoj plaći.

- Drago mi je što je nakon dva tjedna naših argumentiranih kritika jedan dio tih primjedbi uvažen. Osobito da će ostati snižena stopa na osnovne namirnice, kruh, mlijeko, ortopedska pomagala i drugo, ono što nije dobro jest to da nije paralelno išao Zakon o minimalnoj plaći, zato će Klub SDP već slijedeći tjedan predložiti Zakon o minimalnoj plaći gdje će u narednih dvije do tri godine minimalna plaća rasti na 50 posto prosječne plaće. Moram podsjetiti da ovom poreznom reformom 900 tisuća građana ne dobiva ništa. Ne dobivaju veću plaću, osim će im kao svima biti sniženi neki komunalni porezi i cijena električne energije – kaže Hajdaš Dončić te dodaje kako će po nekom načelu regresivnosti najveću korist imati bogatiji, a ne siromašniji.

SDP zabrinjava, nastavlja, i što je ukinuta povlastica za kupnju prve nekretnine, što nije dobro za mlade obitelji.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar zajutrak
zajutrak
18:05 10.11.2016.

Hehehe i SDP ide s Mostom i ŽZ u populiste, rugali su im se sve do jučer , a vidi ti preokreta ...

ZH
zlatko.harapin53
21:06 10.11.2016.

Nije problem u zamrzavanju ili odmrzavanju plaća državnih dužnosnika. Problem je u tome da državni dužnosnici postanu radnici, što su i bili prije nego što su postali državni dužnosnici. Da bi to postali potrebno je ukinuti Zakon o pravima i obvezama državnih dužnosnika.

AO
ante.oreskovic75
08:05 11.11.2016.

Kao da je problem u plaćama,a Šta je sa tolikim ostalim primanjima i povlasticama?Da se bar i malo vidi poštenje i rad tih dužnosnika.Ka će bilo tko od cijenjenih kolega progurati amandman da se konačno poboljša stanje sirotinji.?Bolesni su političari(velikim dijelom) kad su u pitanju novac,nerad i država kao izvor povlastica i mogućnost takovih odnosa!