Vlast

SDP i Hrast podijelili funkcije u Općinskom vijeću Goričana

Foto: Ivica Beti/VLM
SDP i Hrast podijelili funkcije u Općinskom vijeću Goričana
14.04.2012.
u 13:45
Na prijevremenim izborima 25. ožujka koalicija SDP-HSS-HSLS osvojila je pet mandata, HDZ tri, Hrast i Nezavisna lista Zlatka Varošanca po dva, a HNS jedan
Pogledaj originalni članak

 

Robert Katanec (Hrast) novi je predsjednik Općinskog vijeća Goričana, odlučeno je na konstituirajućoj sjednici u petak. Za potpredsjednike su izabrani Stanko Ivanović (SDP) i Tatjana Ribić (SDP). Pozivu na sjednicu koju je sazvao Ured državne uprave u Međimurskoj županiji odazvalo se svih 13 vijećnika.

Na prijevremenim izborima 25. ožujka koalicija SDP-HSS-HSLS osvojila je pet mandata, HDZ tri, Hrast i Nezavisna lista Zlatka Varošanca po dva, a HNS jedan.

SDP je uspio doći do većine zahvaljujuću glasovima dvaju vijećnika Hrasta, pa će načelnik Mario Moharić (SDP) ubuduće "lakše disati". U Hrastu istuču da nisu sa SDP-om sklopili koalicijski sporazum. Bit će, kažu, "odgovorni sami sebi i u skladu s tim donositi odluke koje će biti realne i razumne za općinu, bez obzira na stranačke prijedloge".

- Našeg su kandidata za predsjednika Općinskog vijeća obećali podržati i HDZ, i HNS, i SDP. Uspjeli smo usuglasiti mišljenja o projektima važnima za prosperitet Goričana, bez koalicijskih ugovora s bilo koje strane. Konsenzus smo utemeljili na obećanju da ćemo konačno uskladiti očekivanja, stavove i mišljenja te preuzeti odgovornost za Goričan. Međutim, uz nezavisne kandidate, koji su vrlo rano odustali od spomenutog dogovora, u zadnji su se čas pred konstituirajućom sjednicom predomislili i HDZ-ovi vijećnici, kojima je nazovi ideologija prevladala na štetu najkonstruktivnije dogovora u Goričanu ikad - napominje Đurđica Katanec iz Hrasta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TT
The Terminator the Khmer Rouge
14:04 14.04.2012.

- da nije žalosno, bilo bi smiješno

Avatar žič
žič
14:34 15.04.2012.

sa crnim vragom u koalicuju samo da se dodje na nekakvu vlast makar u provinciji...