imena poznata do subote

Milanović potvrdio da će iza Mimice na listi kandidata za EP biti Borzan

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Milanović potvrdio da će iza Mimice na listi kandidata za EP biti Borzan
19.03.2014.
u 21:23
Na sastanku Predsjedništva koje se održalo u srijedu poslije podne i trajalo oko tri sata Milanović je, kako doznajemo, samo rekao da će na drugo mjesto, odmah iza nositelja liste Nevena Mimice predložiti Biljanu Borzan.
Pogledaj originalni članak

SDP-ova lista kandidata za Europski parlament još nije do kraja definirana, a sva imena koja će se na njoj naći neće biti poznata do subote. Tada će, naime, sve kandidate Zoran Milanović kao predsjednik SDP-a predložiti Glavnom odboru stranke.

Na sastanku Predsjedništva koje se održalo u srijedu poslije podne i trajalo oko tri sata Milanović je, kako doznajemo, samo rekao da će na drugo mjesto, odmah iza nositelja liste Nevena Mimice predložiti Biljanu Borzan. Treće i četvrto mjesto pripadaju koalicijskim partnerima HNS-u, odnosno Jozi Radošu i IDS-u, odnosno Ivanu Jakovčiću. Peti na listi bi navodno trebao biti Tonino Picula. Još jedno (osmo) mjesto pripada HNS-u, te jedno umirovljenicima, a posljednji bi trebao biti Milorad Pupovac.

Na Predsjedništvu je bilo prijedloga da se za europarlamentarce kandidiraju i regionalni SDP-ovci, a spominjala su se konkretna imena gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela i Splita Ive Baldasara. S Obersnelom bi Milanović trebao razgovarati prije subote. Govorilo se i o ponovnoj blamaži i financijskoj šteti zbog kašnjenja financijskog izvješća SDP-a za što se, kao su nam prenijeli neki sudionici sastanka, krivilo šeficu SDP-ova računovodstva. Na to je reagirao Gordan Maras rekavši da se to nije moglo dogoditi dok je on bio financijski direktor SDP-a, te da nije fer kriviti šeficu računovodstva. No, čini se da neće zbog toga biti smjena u SDP-u. Čuli smo da je tema odnosa ministra financija Slavka Linića s premijerom Milanovićem bila samo okrznuta i da se o tome nije raspravljalo, ali da je zato predsjednik Sabora Josip Leko upozorio da je i dalje ostalo neriješeno pitanje takozvanog referenduma za ćirilicu. Prema našem izvoru, predsjednik SDP-a Milanović i dalje misli da to pitanje ne treba rješavati, već ignorirati.

>> Josipović raspisao izbore: 'U kampanji ne bi trebali govoriti o ustašama i partizanima'

>> SDP zakasnio s predajom financijskog izvješća DIP-u

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

DU
Deleted user
22:45 19.03.2014.

Zašto Hrvatica kad može biti Srpkinja?!

LU
ludvig989
08:25 20.03.2014.

Ako ovi nesposobnjakovići osovoje dva mandata mogu biti sretni. Lista im je gubitnička samo im fali još na njoj "pipl mast trast as".

DU
Deleted user
09:38 20.03.2014.

Opet se HNS šverca bez stvarnih razloga.