Glavno odbor

SDSS: Klevetnička kampanja protiv Vojislava Stanimirovića

SDSS: Klevetnička kampanja protiv Vojislava Stanimirovića
07.07.2013.
u 11:29
U priopćenju SDSS se navodi kako je cilj "ove kampanje" politička i ljudska diskreditacija Stanimirovića.
Pogledaj originalni članak

Glavni odbor Samostalne demokratske srpske stranke na svojoj je jučerašnjoj sjednici u Vukovaru raspravljao o \"obnovljenoj klevetničkoj kampanji protiv predsjednika stranke dr. Vojislava Stanimirovića koju su ovaj put pokrenuli novinarka Karolina Vidović Krišto, povjesničar Josip Jurčević i odvjetnik Zvonimir Hodak, a podržali neki mediji u hrvatskom medijskom prostoru\". U priopćenju SDSS se navodi kako je cilj \"ove kampanje\" politička i ljudska diskreditacija Stanimirovića.

Protiv njega se konstruiraju optužbe za nečasna djela ratnih zločina za koje mjedovana državna tijela u više navrata nisu našla nikakvu utemeljenost. Cilj ove kampanja je da se iznova stigmatizira i onemogući u normalnom radu ne samo predsjednik, već i stranka u cjelini, da se ona onemogući u ravnopravnom, Ustavom i zakonima zajamčenom djelovanju. Pojedini akteri ovih napada ne poštuju hrvatske zakone i pravosudne organe, posežu za govorom mržnje prema pripadnicima srpske zajednice i ne prezaju od lažnog prijavljivanja kao sredstava svoje kampanje. Zagovaranje kolektivne krivice, nepoštivanje odluka pravosudnih organa i organiziranje kampanje u tzv. prikupljanju dokaza, kao u slučaju dr. Vojislava Stanimirovića, predstavljaju nezakonite i uznemiravajuće pojave. Njima se ozbiljno narušavaju ustavna i zakonska prava građana srpske nacionalnosti - navodi se u priopćenju Glavnog odbora SDSS-a i dodaje kako oni drže da sve ovo \"ugrožava ustavne i zakonske pretpostavke rada naše stranke, narušava pravnu sigurnost Srba, narušava postignuti stupanj međuetničke tolerancije i zagađuje hrvatski demokratski politički prostor\".

Stoga očekuju reagiranje mjerodavnih državih tijela pa i Sabora, prema zakonu. Također očekujemo da oni zaustave razorne i sramotne posljedice koje ova i slične kampanje imaju prama istaknutim pripadnicima srpske zajednice, prema našoj organizaciji i našem položaju u hrvatskom društvu, navodi se na kraju priopćenja SDSS-a koje do sada nije dostavljeno novinarima već je objavljeno na stranačkoj internet stranici.

>>Krišto i Jurčević podižu kaznenu prijavu protiv Stanimirovića

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.