TRAŽE REAKCIJU VLASTI

SDSS osudio grafit u Novom Sadu kao govor mržnje prema Hrvatima

Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell
Ilustracija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Žigmanov
Foto: Branimir Bradarić
Tomislav Žigmanov, Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Žigmanov
03.09.2019.
u 22:19
Veliki grafit mržnje "Ubij Hrvata da šiptar nema brata" ispisan je na objektu u novosadskoj četvrti Detelinara, javio je u utorak portal "021.ris".
Pogledaj originalni članak

 Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS), Srpsko narodno vijeće (SNV) i Zajedničko vijeće općina (ZVO) u utorak su najoštrije osudili grafitom iskazanu poruku mržnje i poziv na nasilje prema pripadnicima hrvatskog naroda na jednoj zgradi u Novom Sadu.

"Izražavamo bezrezervnu solidarnost i podršku svima koji to osjećaju kao prijetnju, a posebno s našim kolegama Tomislavom Žigmanovom, predsjednikom DSHV-a i Jasnom Vojnić, predsjednicom HNV-a", stoji u priopćenju.

Ta tijela pozvala su predstavnike gradskih, pokrajinskih i republičkih vlasti Srbije da učine sve kako bi se spriječilo ponavljanje i širenje takvih poruka.

Smatraju kako „nemila iskustva Srba iz Hrvatske i njih kao njihovih predstavnika ne bi nitko smio koristiti za slanje takvih poruka pripadnicima hrvatskog naroda u Srbiji.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Žigmanov

"Mi s predstavnicima Hrvata gradimo partnerske odnose i nastojimo da se odnosi između naših matičnih država Srbije i Hrvatske unapređuju a ne da se kvare. Zato koristimo i ovu priliku da pozovemo najviše predstavnike Hrvatske i Srbije da se posvete unapređenju međusobnih odnosa", zaključuju čelnici SDSS-a, SNV-a i ZVO-a Milorad Pupovac, Boris Milošević i Srđan Jeremić.

Veliki grafit mržnje "Ubij Hrvata da šiptar nema brata" ispisan je na objektu u novosadskoj četvrti Detelinara, javio je u utorak portal "021.ris". Grafit ispisan bijelim slovima, koji je u međuvremenu prebojan, nalazio se na prizemnom objektu koji služi kao trgovina, a kako navode stanari okolnih zgrada, nije prvi put da se na tom zidu pišu grafiti, ali je prvi takvog sadržaja.

Pogledajte video

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

DU
Deleted user
22:43 03.09.2019.

"lična mjera" starih licemjera.

MA
Markos
23:19 03.09.2019.

Ahaaa sada je prelilo casu, narod izasao na ulice I etno biznis postaje ozbiljna stvar? Situacija kriticna pa su prvi puta osuditi govor mrznje protiv Hrvata?!?? Trebamo vam aplavdirati, razpaliti vatromet, podignuti spomenik?

SO
sohnahoakasaa
23:03 03.09.2019.

G licimjerna....treba vam konačno dati po 'repu ' jer sve što radite ovom narodu i državi u kojoj živite i kruh jedete je samo iz mržnje i zla. Da vas se oduvijek (a posebno poslije Domovinskog rata) svaki put u pokušaju i 'dejstvovanju' adekvatno 'sankcionisssalo' ne bi danas bilo nikakvih problema. Živjeli bi s mirom i u miru skrušeno jer drugačije ne bi mogli i smjeli jer ničim nikad niste pokazali da možete i želite živjeti kao ostale 22 manjine koje volimo i međusobno poštujemo ali smo im zahvalni kaj žive među nama i obogaćuju nas na svaki način. Vi, vi niste 'toga kova' i zato vas uvijek treba držati zakonom i izrazito strogom demokracijom na oku ili da mi Hrvati i naši dragi pripadnici 22 manjinske zajednice zadužimo svaki svoga 's' i nebu problema.