izbori

Sean Penn dao podršku Hugu Chavezu

Foto: Reuters/Pixsell
Sean Penn dao podršku Hugu Chavezu
06.08.2012.
u 20:30
Penn se odmaknuo od uloge glumca te vrlo jasno koristi filmsku platformu kako bi iznio lijevo orijentirana stajališta
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez odlučno je izjavio kako je pobijedio rak, ali sad je na njemu da pobijedi i protukandidata na jesenskim izborima, 40-godišnjeg Henriquea Caprilesa, i to uz pomoć svog prijatelja, glumca, redatelja i možda ponajviše društvenog kritičara i aktivista Seana Penna. Amerikanac se neočekivano pojavio na Chavezovu nedjeljnom predizbornom skupu na kojem ga je sadašnji predsjednik pozdravio srdačnim riječima: “Dragi moj prijatelju, puno ti hvala što si nas ponovno posjetio.”

Sean, u pratnji argentinskog producenta Fernanda Sulichina, ipak nije održao prigodno slovo okupljenima koji su ga i te kako željeli čuti jer podrška i pojavljivanje zvijezde Hollywooda, američkog establišmenta, iako je Penn zapravo izvan njega, ima simboličko značenje. Podršku Chavezu iskazao je vrlo fizički: prvo ga je prijateljski, onako kako rade muškarci kad ime je neugodno pokazati emocije, bubnuo u rame, a potom ipak i zagrlio. Sean Penn već se prije odmaknuo od uloge običnog hollywoodskog glumca – vrlo jasno je koristio filmsku platformu i ono što uz nju ide – ceremonije, primjerice – kako bi iznio svoja lijevo orijentirana politička stajališta. Vrlo jasan i glasan bio je u osudi tadašnjeg predsjednika Georgea Busha, pomagao za potresa na Haitiju i poplava nakon Katrine. Lani je preko Chaveza pomagao u oslobađanju dvoje američkih backpackera uhićenih u Iranu.

LADY GAGA:

Pljuvali su me i govorili da smrdim, da sam nakaza. Sa samo 15 godina pala sam u duboku depresiju

I kada se već činilo da je za Lady Gagu samo nebo granica, razotkrila je sebe u odličnom dokumentarcu "Five Foot Two", koji prikazuje sasvim drugo, obično, ali i nesigurno i prilično ranjivo lice ove svestrane umjetnice. U tom filmu moglo se čuti da se nije nikad osjećala dovoljno ugodno u svojoj, "običnoj" koži te da se nije mogla pojaviti na pozornici i pjevati samo začešljane kose.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

UK
Ugo Kajvez2
20:59 06.08.2012.

Možda ipak u SAD-u ima savijesnih i svijesnih ljudi ..............

TT
The Time of Troubles 1612
21:10 06.08.2012.

Svijet mora pomoci Amerikancima da budu slobodni i da progledaju...slobodu im nitko ne moze nametnuti iz vanka, To ce doci iznutra iz americkog naroda jednog dana kao sto je dosla i pobuna protv Britanije.

RE
@rea
22:00 06.08.2012.

I koliko ga je platio ?