Seattle: Policija ubila naoružanog mladića u nacističkoj uniformi

02.01.2009.
u 09:36
Pogledaj originalni članak

Policija u Seattleu u četvrtak ujutro ubila je 22-godišnjeg studenta koji je odjeven u nacističku uniformu pucao na ulicu. Policija je došla na mjesto događaja nakon dojave građana o nekoliko mladića koji pucaju na ulicu iz stana.

Nakon što su došli do stana, policajcima je vrata otvorio mladić u nacističkoj uniformi koji je u ruci držao antiknu pušku s bajunetom. Nakon nekoliko upozorenja da odloži oružje, mladić je pušku uperio prema policajcima, nakon čega su oni u njega ispalili nekoliko metaka, rekao je glasnogovornik policije Jeff Kappel. Mladić je od posljedica ranjavanja preminuo u bolnici.

Policija je također objavila kako je u mladićevu stanu pronašla veći broj predmeta s nacističkim obilježjima. Njegovi prijatelji pak tvrde da njihov prijatelj nije bio nacist, već da je bio fasciniran povijesnim događajima te se volio odijevati u odore.

(mp)

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr