PRIJEVARA

Sedam dana liječio bolna leđa, račun nije platio

Foto: Maja Šantoši/Pixsell
Sedam dana liječio bolna leđa, račun nije platio
01.09.2011.
u 15:24
Tridesetčetverogodišnjak je izliječen napustio bolnicu, a kako je pravi korisnik iskaznice socijalni slučaj, ne zna se tko će platiti trošak
Pogledaj originalni članak

VIROVITICA – Djelatnici PU virovitičko-podravske završili su kriminalističku obradu nad Draženom J. (34) iz Šibenika za kojega je utvrđena sumnja da je, služeći se posuđenom zdravstvenom iskaznicom prijatelja S. V. iz Šibenika, ostvario pravo na bolničko liječenje koje je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje stajalo 9300 kuna.

Kada ga je bolest "ukočila" u leđima, Dražen J. bio je u gostima kod poznanika u obližnjem selu Vukosavljevica. Dolaskom u bolnicu predočio je prijateljevu zdravstvenu iskaznicu i tako ostao na liječenju, a prijevara je otkrivena tek nakon što je sedmi dan izlazio iz bolnice kada je utvrđeno da mu osobna iskaznica glasi na pravo ime, a zdravstvena na drugu osobu.  Policija tvrdi da je Dražen J., koji nije zaposlen, a nema ni po kojem drugom osnovu pravo na zdravstvenu zaštitu, doveo u zabludu medicinsko osoblje Opće bolnice Virovitica čime je počinio kazneno djelo prijevare. Zbog nezakonitog korištenja zdravstvene iskaznice Hrvatski zavod odbija bolnici platiti nastali trošak, pa je neizvjesno tko će u konačnici platiti 9300 kuna jer je i korisnik zdravstvene iskaznice S. V. u Šibeniku – socijalni slučaj.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
15:58 01.09.2011.

Pa ode na par god u Lipovicu i ja kupim radijatore. Sve rijeseno. Mjesecna placa 500kn.

Avatar gulag
gulag
17:02 01.09.2011.

Sve osobe u RH su zdravstveno osigurane, ako su državljani RH. To nažalost ljudi ne znaju. Bez obzira ako je netko nezaposlen. Tad ima pravo na zdravstvenu iskaznicu na teret Ministarstva financija. Jedino nema pravo na dopunsko zdravstveno osiguranje, koje je regulirano drugim propisima. Ovdje se očito radi o tome. Bolničko liječenje se plaća ako se nema dopunsko osiguranje.

OB
-obrisani-
17:56 01.09.2011.

top news...