skuplje karte

Sedam i pol tisuća Osječana potpisalo peticiju protiv poskupljenja gradskog prijevoza

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
HDSSB
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
HDSSB
10.03.2015.
u 13:57
Čelnici HDSSB-a danas su osječkoj gradskoj upravi predali peticiju protiv poskupljenja gradskog prijevoza koju je potpisalo sedam i pol tisuća Osječana
Pogledaj originalni članak

Čelnici HDSSB-a danas su osječkoj gradskoj upravi predali peticiju protiv poskupljenja gradskog prijevoza koju je potpisalo sedam i pol tisuća Osječana, a kojom traže da se cijene vrate na one prijašnje.

Osječki Gradski prijevoz putnika (GPP) je, naime, od 1. veljače poskupio svoje usluge pa tako nezaposlene osobe, primjerice, mjesečnu kartu za prvu zonu ne plaćaju više 50 nego 70 kuna. Karte su poskupjele i umirovljenicima, zaposlenima, ali i učenicima te studentima.

– Tražili smo da se vrate cijena prijevoza GPP-a na prijašnje prvenstveno jer su to od nas tražili građani Grada Osijeka. Građani su tražili način na koji mogu poslati poruku gradskoj upravi, ali i upravi GPP-a da ovo poskupljenje nije dobro i da se ne može teret nesposobnosti upravljanja gradskim poduzećem za prijevoz prebacivati na umirovljenike i nezaposlene – rekao je HDSSB-ov Karlo Šatvar.

Dodaje kako je i sam gradonačelnik Ivica Vrkić do nedavno bio umirovljenik te bi zbog toga trebao biti osjetljiviji prema toj skupini građana.

– Ekonomskih razloga nije bilo, cijena goriva je pala 20-ak posto, no političkih razloga je bilo. Prije svega mislim na uhljebljivanje u poduzeće, SDP je vodio upravu, nadzorni odbor gospodin Đapić i imate ovih dana tezu koja se provlači u osječkoj javnosti a to je da su gradska poduzeća švedski stol za političare iz vladajuće koalicije. Građani sve gladniji osjećaju po cijenama tu politiku – rekao je pak predsjednik osječkog HDSSB-a Krešimir Bubalo.

>> Đapić: Najlakše je napasti na debelog – i nema problema

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
Objektivno...
16:27 10.03.2015.

Jesu li ovi dečki skoknuli do gradske uprave pod jauznom ili ih mi plaćamo da se igraju politike za radnog vremena? Ha Carlos?