DUGOOČEKIVAN PROCES

Sedmorica optužena za ubojstvo pakistanske premijerke Bhutto

Foto: Reuters/PIXSELL
Sedmorica optužena za ubojstvo pakistanske premijerke Bhutto
05.11.2011.
u 18:35
Sedam muškaraca, uključujući dva policijska službenika, optuženi su u subotu za zavjeru i izvršenje atentata na Benazir Bhutto.
Pogledaj originalni članak

Sedam muškaraca, uključujući dva policijska službenika, optuženi su u subotu za zavjeru i izvršenje atentata na Benazir Bhutto, izvijestio je CNN.

U procesu koji je bio zatvoren za javnost sumnjiči se Sauda Azisa i Khurrama Shahzada za sudjelovanje u atentatu i ubojstvu na bivšu premijerku koji se dogodio 27. prosinca 2007. godine.

Optužba ih tereti da su kao službene osobe na licu mjesta direktno utjecali na slabljenje sigurnosnih normi te prikivanje dokaza ispiranjem mjesta zločina neposredno nakon izvršenja atentata.

Oba policajca su zanijekala optužbe pa ih je sud pustio uz jamčevinu dok su petorica drugih optuženika zadržana pod optužbama za terorizam, izvršenje ubojstva te kriminalnu zavjeru.

Vjeruje se da su oni bili povezani sa Beitullahom Mehsudom, bivšim pakistanskim vođom talibana koji je 2008. godine poginuo u napadu snaga SAD-a.

Podsjetimo, Bhutto je napadnuta kada se nakon osam godina vratila iz egzila te pokušala osvojiti većinu na izborima 2008. godine. Ubio ju je 15-godišnji bombaš samoubojica tijekom predizborne kampanje u Rawalpindi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

OB
-obrisani-
19:24 05.11.2011.

Je li moguće da dječak od 15 godina postane ubojica premijerke a da nema veze sa Al Qaidom i sa islamskim radikalnim pokretom koji ne trpi žene u politici ....???

Avatar kobra11
kobra11
19:48 05.11.2011.

http://www.youtube.com/watch?v=xuyjjzmEo3o

OB
-obrisani-
19:13 05.11.2011.

google-Bhutto Confirms that Osama Bin Laden is Dead ....je li istina ono sto je Bhutto izjavila.....da je bin Laden vec odavno bio mrtav...