Snažno podrhtavanje kod gračaca

Seizmolog Kuk: Ovaj potres ne treba povezivati sa zagrebačkim epicentralnim područjem

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Seizmolog Kuk: Ovaj potres ne treba povezivati sa zagrebačkim epicentralnim područjem
20.09.2020.
u 14:52
Područje oko Gračaca, Knina i južni dio priobalja je također jako seizmički aktivan i u njemu se potresi događaju, ustvrdio je Krešimir Kuk
Pogledaj originalni članak

Seizmolog Krešimir Kuk izjavio je da je potres koji je pogodio područje oko Gračaca bio snažan no nije bilo dojava o materijalnim štetama, a poručio je i kako ga ne treba dovoditi u vezu s potresima iz zagrebačkog epicentralnog područja.

"Potres je bio umjereno jak do jak. Dakle, radi se o snažnom potresu koji se u užem epicentralnom području značajno manifestirao i osjetio što je izazvalo veliku zabrinutost građana. Osjetio se na širem području, skroz do Zadra, Biograda, Knina te je izazvao veliku uznemirenost stanovništva, makar do sada nismo primili dojavu o nikakvim materijalnim štetama", rekao je Kuk za N1. Naglasio je i kako potres ne treba povezivati s potresima iz zagrebačkog epicentralnog područja jer oni nisu direktno povezani.

Video: Potres u Zagrebu

Područje oko Gračaca, Knina i južni dio priobalja je također jako seizmički aktivan i u njemu se potresi događaju, ustvrdio je.

"Radi se o jakom potresu, ali ne tako jakom da bi trebao izazivati materijalne štete i nadamo se da se radi o uobičajenoj seizmičkoj aktivnosti", zaključio je seizmolog Krešimir Kuk. Seizmološka služba HR na Twitteru je objavila da je u 12.55 sati kod Gračaca zabilježen potres magnitude 4,2 po Richteru.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZA
zagabria5
15:26 20.09.2020.

4.2 je jak potres, Zagreb je bio 5.3 Srećom područje nije naročito naseljeno. Šta se to dešava, Albanija, Grčka, Zagreb, Dalmacija. Zar ćemo strahovati godinama?