PODNIO OSTAVKU

Seks skandal zatresao britansku vladu: Moćni političar uhvaćen u aferi

Foto: REUTERS
Seks skandal zatresao britansku vladu: Moćni političar uhvaćen u aferi
Autori Vecernji.hr, Hina
26.06.2021.
u 19:44
Hancock je u početku odbio dati ostavku uz podršku britanskog premijera Borisa Johnsona, no na kraju pritisak javnosti je bio prevelik.
Pogledaj originalni članak

Ministar zdravstva Velike Britanije Matt Hancock dao je ostavku na svoju poziciju nakon što je snimljen kako se ljubi sa svojom savjetnicom Ginom Coladangelo. Pokazalo se da je tijekom te afere kršio epidemiološka pravila. 

U pismu u kojem podnosi ostavku naveo je kako Vlada 'duguje ljudima koji su toliko toga žrtvovali u ovoj pandemiji da bude iskrena nakon što su ih iznevjerili'. 

- Posljednja stvar koju želim je da moj privatni život privlači pozornost s fokusa kojem je cilj odvesti iz krize - nadometnuo i naveo kako se ispričava svojim voljenima, te da mu je plan u narednom periodu biti sa svojom djecom, javlja Daily Mail. 

Britanski mediji objavili su u petak snimku kako se Hancock ljubi s Ginom Coladangelo, koja je, inače, udana za multimilijunaša Olivera Tressa. 

Hancock je u početku odbio dati ostavku uz podršku britanskog premijera Borisa Johnsona, no na kraju pritisak javnosti je bio prevelik.

Tabloid The Sun objavio je u petak na naslovnici snimku s nadzorne kamere koja prikazuje Matta Hancocka, koji je oženjen i ima troje djece, kako ljubi Ginu Coladangelo, dugogodišnju prijateljicu čije zapošljavanje je već izazvalo polemiku, u uredu 6. svibnja.

Matt Hancock (42) bio je u središtu vladine borbe protiv pandemije, rutinski govoreći građanima da poštuju stroga pravila i čak pozdravivši ostavku prošle godine uglednog znanstvenika koji je na sličan način prekršio pravila.

Matt Hancock se ispričao i šef vlade mu je najprije dao podršku i rekao da je slučaj "zatvoren".

No Sun je u subotu objavio na svojoj web stranici snimke video nadzorne kamere i tada su se umnožili pozivi na ostavku Matta Hancoocka, posebice oporbenih stranaka.

Laburistička stranka je postavila i pitanje mogućeg sukoba interesa imenovanju u ministarstvo Gine Coladangelo, lobistice koju Hancock poznaje s fakulteta i koja sada vodi komunikacije za lanac trgovina koji je osnovao njezin suprug. To imenovanje nije bilo objavljeno do otkrića tiska.

Za novog ministra zdravstva imenovan je bivši ministar financija Sajid Javid, objavio je Johnsonov ured u subotu.

Javid je prošle godine dao stavku na mjesto ministra financija nakon što je odbio otpustiti svoje poliitčke savjetnike, a što je tražio Johnson.

VIDEO: Andrej Plenković o Zlati Đurđević

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

DU
Deleted user
21:04 26.06.2021.

Zanimljivo ministar zdravlja. Ovo je zanimljivo Američka Katolička liga objavila je nedavno izvješće s 32 slučaja u kojima se američki predsjednik Joe Biden ogriješio o temelje katoličkog nauka o moralu otkako je inauguriran, prenosi LifeSiteNews.

DU
Deleted user
20:48 26.06.2021.

I takvi kroje zivot ljudima Hahahahahaha Sramota….a da li su se testirali u medjuvremenu i da li su vodili ljubav metar ipo udaljeni sa maskama u zatvorenom i da li su pazili da ne inficiraju obitelji koja ih je doma cekala….

DU
Deleted user
08:27 27.06.2021.

Hahah, ovi konzervativci stalno bivaju uhvaćeni s ljubavnicama ili u orgijama, a neka se oni javno zalažu za obiteljske vrijednosti.