povlaštena mirovina

Šeks: Uzimam mirovinu jer nova vlast ima radikalna rješenja

Foto: 'Boris Scitar/PIXSELL'
Šeks: Uzimam mirovinu jer nova vlast ima radikalna rješenja
Autori vk/VLM, sd/VLM
18.01.2012.
u 17:26
Ne razumijem ovoliku hajku na mene, ja sam samo iskoristio ono na što imam pravo – komentirao je Šeks na saborskim hodnicima
Pogledaj originalni članak

Vladimir Šeks kazao je danas da će njegova povlaštena mirovina biti 12.500 kuna te da ju je tražio jer se bojao rješenja koje će donijeti nova vlast

– Ne razumijem ovoliku hajku na mene, ja sam samo iskoristio ono na što imam pravo – komentirao je Šeks na saborskim hodnicima.

– Bio sam u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje i oni su mi izračunali mirovinu nešto višu od 12 tisuća kuna. Odlučio sam aktivirati svoj umirovljenički status pred svim promjenama koje najavljuje SDP vezano uz mirovine.  Znam da su hrvatski građani ogorčeni na saborske zastupnike, znam da nas prozivaju, ali ne vidim razlog za ovoliku prozivku – ocijenio je Šeks, poručujući da je sve što mu nosi povlaštena mirovina višestruko zaradio u 22 godine političkog života, sedam mandata u Saboru i više od 43 godine radnog iskustva.

Komentirao je i danas evidentni sukob između zastupnika HDSSB-a i SDSS-a smatrajući da će se on i dalje pojavljivati u Saboru, a sve zbog njihovih gledišta na Domovinski rat.

Njegova stranačka šefica Jadranka Kosor nije željela komentirati Šeksovo jednokratno umirovljenje jer je riječ o "osobnoj stvari, a ne stranačkom pitanju", no ona neće tražiti mirovinu po još uvijek aktualnom Zakonu o povlaštenim mirovinama.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 79

ŠI
šifra2
17:35 18.01.2012.

Ovaj podlac je zaslužio da ode iz politike i to hitno! Nadam se da će podlac loše proći na izborima unutar HDZ-a!

OB
-obrisani-
17:44 18.01.2012.

joooj...koji su....sr---- . pa ja nisam ni kužio da se radi od...oko....soma kuna . dal će imati....8 i nešto....ili.....9 i nešto.....stvarno....to nebi napravio čovjek s obrazom..

OB
-obrisani-
22:01 18.01.2012.

Šeks ima godine za Mirovinu i ne treba mu zamjerati , što je iskoristio svoju Povlasticu.