Prosvjedi seljaka

Seljaci ponovno blokirali promet, još čekaju Čobankovića

Foto: Goran Ferbežar/Pixsell
blokada seljaci (1)
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell
blokada seljaci (1)
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell
blokada seljaci (1)
Foto: Zvonko Živković/VLM
seljaci blokada (1)
Foto: Zvonko Živković/VLM
seljaci blokada (1)
11.03.2011.
u 08:58
Od 14 do 16 sati deblokirali su prometnice, no pošto im se u tom roku nitko iz Vlade nije obratio, traktore su ponovno vratili na ceste
Pogledaj originalni članak

Kao što su i najavili, seljaci koji prosvjeduju traktorima na prometnici kod Jarmine i državnoj cesti Vinkovci - Tovarnik u Ilači, nakon što im se nitko od državnih dužnosnika nije javio i ponudio dogovor, blokirali su traktorima prometnice, a puštaju samo vozila hitne pomoći.

Među prosvjedicima na dijelu državne ceste Jarmina - Vinkovci su i ribari s Dunava pa su i oni svoj čamac prepriječili preko ceste. Kod Jarmine je oko 25 vozila, , a promet je u Vukovarsko-srijemskoj županiji blokiran još i u Gradištu tako da nezadovoljni seljaci ondje prosvjeduju na tri punkta.

- U 14 sati deblokiramo prometnicu, a ako se do 16 sati ništa ne dogodi, idemo na potpunu blokadu jer će nam tada biti jasno kako Vlada ne želi s nama razgovarati pa neka i snosi posljedice. Ministra Čobankovića više ne namjeravam nazivati jer mi je ova šutnja jasan odgovor - rekao je Pokrovac. Dodao je kako nakon 16 sati traktore s ceste neće micati "do daljnjeg", odnosno do postizanja dogovora s ministrom Petrom Čobankovićem. U Ilači je nešto manje od 40 traktora i 150 ljudi. Budući da im se ministar poljoprivrede u ta dva sata nije javio, seljaci su ponovno traktore vratili na ceste.

- Blokirali smo, prema dogovoru, cestu u 12 sati, ali vozilima koja idu prema graničnom prijelazu Tovarnik, ostavili smo alternativne pravce. No, ako u 16 sati budemo morali ponovno blokirati cestu, blokirat ćemo i alternativne pravce pa će za Tovarnik morati ići okolnim putem preko Vukovara. Sve protječe bez problema, osim što nam policija prijeti kaznenim prijavama. Neka pišu, mi ne odustajemo - kaže Stjepan Filić, vođa prosvjeda u Ilači.

Vozila koja su prolazila prije podnevne blokade, uglavnom imaju razumijevanja za seljačke prosvjede pa trubljenjem daju potporu, no, iz osobnog vozila županjskih oznaka vozač je opsovao seljake i poručio im neka idu ju polje sijati. Seljaci su mu uzvratili istom mjerom pa je Županjac jače stisnuo papučicu gasa. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 46

PR
promill
14:00 11.03.2011.

Opet će ih Čobi preveslat!!!

Avatar puky
puky
09:09 11.03.2011.

... ma zamislite vi drskosti ?!?! ... ovom \"hitleru iz našeg sokaka\" bitangi i probisvijetu se nije javio nitko ?!?! ... ni čak ni predsjednik države ? ... ološ nije nikada brazdu zaorao ... strava ...

OB
-obrisani-
13:57 11.03.2011.

a da nije to napravila crvena murija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!