Selo Rastoke - Male Plitvice u Slunju

Foto: Foto: Ž. Hladika
Selo Rastoke - Male Plitvice u Slunju
29.06.2008.
u 19:24
Pogledaj originalni članak

Čak da putovanje Starom ličkom cestom nije jeftinije od onoga autocestom, samo zbog Plitvičkih jezera vrijedi jedanput na godinu izabrati tu dionicu.

Plitvice treba posjećivati ljeti jer su jezera i slapovi najljepši baš kad je najjače sunce. Glasnogovornica Nacionalnog parka Plitvice Vlatka Ružić kaže da otvaranje autoceste nije smanjilo broj posjetitelja.

Posebno ih je mnogo iz inozemstva, koji čine 90-ak posto posjetitelja. Poziva, stoga, sve turiste da idu starom cestom jer je zanimljivija, ljepša i jeftinija.

Stara lička cesta je puno ljepša. Imamo zanimljive sadržaje i za hrvatske turiste, koji ovdje mogu provesti barem jedan dan godišnjega odmora kaže Vlatka Ružić.

Ako turisti nemaju vremena za obilazak svih 16 plitvičkih jezera, mogu svratiti u Rastoke, koje mnogi nazivaju malim Plitivicama. Iako se Rastoke dijelom vide s ceste, vrijedi se zaustaviti i spustiti u mjesto. Uostalom, i sam sam pokraj Rastoka prošao barem tridesetak puta, a tak sada uspio vidjeti taj prirodni biser.

Na žalost, nakon Plitvica, Stara lička cesta ne nudi spektakularna mjesta za provod iako ima potencijala. Glavni kandidat su Knin i mauzolej Ivana Meštrovića u Otavicama kod Drniša.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr