Koprivnica

Šempera će u vijeću i odborima zamijeniti tri stranačke kolegice

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Šempera će u vijeću i odborima zamijeniti tri stranačke kolegice
14.02.2014.
u 14:00
Zbog saborskih obveza Željko Šemper (HSU) zamrzava vijećnički mandat
Pogledaj originalni članak

Umjesto Željka Šempera, saborskog zastupnika HSU-a, u utorak bi u vijećničke klupe prvi put trebala zasjesti njegova stranačka kolegica Marija Vedriš.

Odbori

Šemper, koji je izabran za koprivničkog vijećnika na listi SDP-a, HNS-a, HSU-a i HSLS-a, stavlja mandat u mirovanje nakon što je imenovan za šefa saborskog zastupničkog kluba HSU-a. Obrazlaže kako bi zbog nove dužnosti mogao biti spriječen u dolasku na sjednice GV-a.

Osim vijećničkog stolca, M. Vedriš “naslijedit” će i njegove pozicije u gradskim odborima. Postat će šefica Mandatnog povjerenstva te Odbora za izjednačavanje mogućnosti i socijalnu integraciju.

Profitirat će i Dragica Šalomon, koja umjesto Šempera dolazi na mjesto potpredsjednice Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb, te Marija Škorjanec, koja će ga zamijeniti u Odboru za statutarno-pravna pitanja.

Obje su članice HSU-a.

Natječaj

Na sjednici zakazanoj za utorak, koja će vjerojatno ponovno biti maratonska (26 točaka), gradski će vjećnici također odlučiti o tome tko će dobiti posao uvođenja javnog gradskog prijevoza biciklima.

Na natječaj su se javile dvije tvrtke, Nextbike iz Zagreba te Uljanik Tesu elektronika d.o.o iz Pule, a potonja je ponudila nižu cijenu - oko 960.000 kuna.

Podsjetimo, Koprivnica će kupiti 30 bicikala opremljnih sustavom protiv krađe, a njih će građani , kako je najavljeno, u prvih godinu dana moći koristiti besplatno. Projekt financira Europska unija.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.