AMERIČKI SERIJSKI UBOJICA

Najduže čekao smrtnu kaznu pa na dan smaknuća naišli na problem

Foto: Shutterstock
Injekcija
Foto: Robert Anić/PIXSELL
injekcija
Foto: Pixabay
Injekcija, ilustracija
Foto: YoutTube/Screenshot
29.02.2024.
u 15:54
Jučer zaustavio pogubljenje serijskog ubojice Thomasa Eugenea Creecha, jednog od osuđenika koji najdulje čekaja na izvršenje smrtne kazne.
Pogledaj originalni članak

U Americi je zaustavljeno pogubljenje serijskog ubojice Thomasa Eugenea Creecha, jednog od osuđenika na smrt s najdužom stažom u SAD-u, nakon što liječnički tim više puta nije uspio pronaći mjesto u kojem bi se mogla uspostaviti intravenska linija za izvođenje smrtonosne injekcije, piše Guardian.

Creech, 73, zatvoren je 1974. i osuđen je za pet ubojstava u tri države te osumnjičen za još nekoliko. Već je služio doživotni zatvor kada je 1981. na smrt pretukao svog suzatvorenika, 22-godišnji Davida Dalea Jensena – zločin za kojeg je Creech trebao biti pogubljen više od četiri desetljeća kasnije.

Trojica članova medicinskog tima pokušala su osam puta uspostaviti intravenoznu mjehuricu. U nekim slučajevima nisu mogli pristupiti veni, a u drugima su mogli, ali su bili zabrinuti za kvalitetu vene. Pokušali su ući u njegove ruke, noge, šake i stopala. U jednom trenutku, član medicinskog tima otišao je po još zaliha.

VEZANI ČLANCI: 

uskoro u novom filmu

Zvijezda 90-ih u trenutku psihičke rastrojenosti uhvaćena je u krađi, dugo se nije pojavljivala u javnosti

Tim Burton vraća se u redateljsku stolicu, u titularnoj ulozi ponovo gledamo legendarnog Michaela Keatona, a svoju ulogu Lydije Deetz reprizirat će Winona Ryder. Detalji radnje za sada nisu poznati, no prvi film pratio je priču preminulog para koji, uz pomoć Bubimira, očajnički pokušavaju istjerati nove stanare iz svoje kuće. Najava snimanja stiže nedugo nakon nedavnog štrajka WGA-a, no produkcija se odvija nezaustavljivo.

Zatvorski odjel Idaha rekao je da će njegova smrtna presuda za Creecha isteći i razmotriti sljedeće korake. Creechovi odvjetnici odmah su podnijeli novi zahtjev za odgodu na američkom okružnom sudu, rekavši da "gadno neuspjeli pokušaj smaknuća" dokazuje "nesposobnost odjela da provede humano i ustavno smaknuće". "Ovo se događa kada su nepoznate osobe s nepoznatom obukom dodijeli izvršenje pogubljenja", objavila je Federalna obrambena služba Idaha u pisanoj izjavi.

Tim za egzekuciju bio je u potpunosti sastavljen od dobrovoljaca, rekli su u kaznenom odjelu. Oni koji su bili zaduženi za umetanje IV i davanje smrtonosnog lijeka prošli su medicinsku obuku, ali njihov identitet držan je u tajnosti. Nosili su bijele pokrivale za lice u stilu balaclave i tamnoplave piling kape kako bi sakrili svoja lica. Osim ubojstava u Idahu, Creech je osuđen za ubojstvo Williama Josepha Deana u Oregonu i Vivian Grant Robinson u Kaliforniji 1974. Također je bio optužen za ubojstvo Sandre Jane Ramsamooj u Oregonu te godine, ali je optužba kasnije odbačena u svjetlu njegove druge kazne za ubojstvo, piše Guardian.

VEZANI ČLANCI: 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.