TRAGEDIJA

Šesnaestogodišnji kajakaš utopio se na treningu

03.02.2002.
u 00:00
* Vedranove kolege su vidjele da mu se kajak nagnuo, a Vedran je pao u Savu. Uspio je doplivati do same obale i čak veslo ondje ostaviti, ali je tada odjednom, kao da je propao u neku rupu, nestao u Savi - kazao je predsjednik KKK"Marsonia" Miroslav Lipovac
Pogledaj originalni članak

SLAVONSKI BROD - Redoviti trening kajakaša slavonskobrodskog kajak-kanu kluba "Marsonia" u petak u 15.50 nenadano je završio tragedijom. Na još nerazjašnjen način u Savi se utopio Vedran Ribić (16), koji se kajakaštvom u tom klubu bavio 2,5 godine i za kojega čudi Save i nisu nepoznate.

- Vedran je sa još trojicom klupskih kolega imao redoviti poslijepodnevni trening. Kod okretišta nedaleko Poloja, 2 km nizvodno od klupske zgrade, Vedranove kolege su vidjele da mu se kajak nagnuo, a Vedran je pao u Savu. Uspio je doplivati do same obale i čak veslo ondje ostaviti, ali je tada odjednom, kao da je propao u neku rupu, nestao u Savi. Šokirani smo, Vedran je prilično napredovao i sve više postajao jedna od naših uzdanica na natjecanjima, a kao mladić bio je vedar, raspoložen za šalu i druženje. Ovakva ili slična tragedija dosad nije zabilježena u 54-godišnjoj povijesti našeg kluba - ispričao nam predsjednik KKK"Marsonia" Miroslav Lipovac, dok su ganute Vedranove kolege na klupsku zgradu stavljale crnu zastavu.

O Vedranovu padu u Savu i njegovu nestanku policija je obaviještena u petak oko 17 sati. U potragu za Vedranovim tijelom uključili su se i ronioci specijalne policije iz Osijeka i Zagreba. Jučer prijepodne tijelo nesretnog mladog kajakaša pronađeno je na 359. riječnom kilometru, nedaleko od mjesta gdje se i utopio. Kako smo saznali, na tijelu nije bilo znakova fizičkih ozljeda. Tijelo je prevezeno je na Odjel patologije brodske bolnice, gdje će se u ponedjeljak obaviti obdukcija.

B.Gajdukov, Ml.Stražimir

Pogledajte na vecernji.hr