JAVNA DRAŽBA

Šest stolova, separe i 20 čaša, sve za 220 kn

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Šest stolova, separe i 20 čaša, sve za 220 kn
05.05.2014.
u 17:03
Nakon niza propalih dražbi zbog kojih u proračun nije uplaćena ni lipa, u ispostavi Porezne uprave u Bjelovaru konačno ubrali prihod
Pogledaj originalni članak

Premda ga ovih dana more teške i ozbiljne brige, ministru Liniću, bar kada su javne dražbe u pitanju, malo zadovoljstva konačno stiže i iz bjelovarske ispostave Porezne uprave. Nakon što zbog slabog interesa i propalih dražbi prethodnih tjedana iz Bjelovara od zaplijenjene robe procijenjene na 350.500 kuna u državni proračun nije uplaćena ni lipa, danas započeti novi ciklus dražbi za ispražnjeni proračun konačno je donio prvi prihod.

Naime, u medijima često spominjane čaše, stolovi i ostali zaplijenjeni ugostiteljski inventar procijenjen na 1400 kuna, koji se već dva puta bezuspješno nudio na dražbama u bjelovarskoj ispostavi, danas je napokon i prodan. Budući da je riječ o trećem pokušaju, prodaja je obavljena direktnom pogodbom. Za 20 čaša, šest drvenih stolova, drveni separe i vatrogasni aparat stigle se dvije ponude, a boljom se pokazala ona u kojoj je kupac za prodaju u kompletu ponudio skromnih 220 kuna. No, to srećom ipak nije bio i jedini prihod. Danas je prodan i teretni Citroen Berlingo iz 2002. godine kojem je to bila prva dražba. Vozilo je procijenjeno na 7.000 kuna, pa se prema zakonu nije moglo prodati za manje od 4.662 kune. Za koliko je točno prodan poreznici nisu željeli otkriti.

Dražbe se nastavljaju sutra kada se na prodaju nude neregistrirani i neispravni automobil Saab procijenjen na 1500 kuna i također neispravan i neregistriran moped Pony Express procijenjen na 500 kuna.

>> Razbijeni BMW 5 bio je pravi mamac, za njega su stigle četiri ponude, a prodan je za 45.700 kuna

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.