Silvano Hrelja:

'Podržat ćemo Petrova za premijera i Milanovića za predsjednika Sabora, ako se HDZ vrati, vjerojatni su novi izbori'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
'Podržat ćemo Petrova za premijera i Milanovića za predsjednika Sabora, ako se HDZ vrati, vjerojatni su novi izbori'
21.12.2015.
u 11:56
Ako se sporazum između Mosta i koalicije Hrvatska raste uspije realizirati HSU će podržati Božu Petrova za premijera i Zorana Milanovića za predsjednika Sabora
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja izjavio je da će podržati Božu Petrova za premijera, a Zorana Milanovića za predsjednika Sabora ako se sporazum između Mosta i koalicije Hrvatska raste uspije realizirati, javlja HRT.

Iz HSU poručuju da imaju samo jedan uvjet, a to je da mirovinski sustav ne ide u ministarstvo socijalne skrbi. – Za nas su mirovine zarađene, a ne socijala pa uvijek trebaju biti vezane uz rad i gospodarstvo. Iako je dio mirovina pokriven socijalnim dodacima, za nas je to prvenstveno nešto što je zarađeno tijekom godina rada. Za sve ostale opcije smo otvoreni – napomenuo je Hrelja.

Prokomentirao je i mogući povratak Domoljubne koalicije i formiranje tripartitne vlade. – Ako se HDZ vrati u pregovore, vjerojatni su novi izbori – kazao je Hrelja novinarima i dodao da će u tom slučaju ipak podržati tripartitnu Vladu.

Podsjetimo, Domoljubna koalicija prekjučer je odbila potpisati zahtjeve Mosta nakon čega je čelnik Mosta Božo Petrov kazao da su vrata Domoljubnoj koalicije zatvorena. Ipak, nakon jučerašnjih pregovora Most je odlučio HDZ-ovoj koaliciji dati još jednu šansu.

Svoju odluku obrazložio je time da su i koaliciji Hrvatska raste dali vremena nakon njihova odgovora. Odluka je, naglasio je Petrov, donesena zajedničkim konsenzusom Nacionalnog vijeća Mosta i Zajedničkog tijela saborskih zastupnika.

Hoće li Domoljubna koalicija ovog puta pristati na zahtjeve koje Most stavlja pred nju, bit će poznato danas iza 16 sati do kada se HDZ-ova koalicija mora očitovati o svojoj odluci.

>>Analitičari o pregovorima: 'Predsjednica treba raspisati nove izbore’

>>Most i Hrvatska raste dogovorili: Petrov mandatar za premijera, Milanović predsjednik Sabora!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 63

BU
Bulaba
12:16 21.12.2015.

Hrelja-Petrov-Milanović, likovi koji ne bi bili u stanju voditi ni kiosk, već vidim nevjerojatan uspjeh njihovih reformi.

ST
stefj
12:24 21.12.2015.

Ma nema, neće Most i SDP pustiti fotelje samo tako. Može doći i crni vrag na pregovore, nema nazad. Most je dao legitimitet najgoroj vladi i sada traje proces podijele plijena...

KR
krutiii
12:23 21.12.2015.

ja sam samo u strahu kaj će u ovim kombinacijama&preslagivanjima bit s UHLJEBIMA iz strančice koja je na nivou statističke pogreške