Italija

Silvio Berlusconi: Komunisti se ne peru

Silvio Berlusconi: Komunisti se ne peru
11.05.2011.
u 13:33
– Identitet ljevice je u mržnji, oni siju mržnju i pesimizam. Oni su u politiku unijeli ozračje građanskog rata – optužuje Berlusconi oporbeni lijevi centar
Pogledaj originalni članak

RIM – Talijanski premijer Silvio Berlusconi napada ljevicu i tužiteljstvo. U završnoj fazi predizborne kampanje za administrativne izbore u 1344 općine, a glasovat će se 15. i 16. svibnja i za gradonačelnike nekih velikih gradova kao što su Milano, Napulj, Torino i Bologna, Berlusconi je oštriji u napadu na oporbeni lijevi centar. Zapravo, ako njegova stranka izgubi, posebno gradonačelnika Milana, onda bi mogla pasti i njegova vlada. Berlusconijev koalicijski saveznik, Sjeverna liga čelnika Umberta Bossija, zaprijetio je i krizom vlade ako sadašnja gradonačelnica Letizia Moratti ne bude ponovno izabrana na čelo Milana. Zbog toga je Berlusconi agresivniji nego ikada prema ljevici, a posebno prema tužiteljima koji su pokrenuli tri procesa protiv njega.

– Tužitelji su bolest demokracije, skladište za otpad – kazao je Berlusconi. A nije bio blaži ni prema ljevici.

– Identitet ljevice je u mržnji, oni siju mržnju i pesimizam. Oni su u politiku unijeli ozračje građanskog rata – optužuje Berlusconi. No, i do sada je na sličan način „pljuvao“ ljevicu, ali sada je dodao još jedan slikovit izraz kazavši da se političari ljevice „malo peru“.

– Čelnici ljevice uvijek su puni gorčine (upotrijebio je izraz incazzati, što bi u doslovnom prijevodu značilo naku..eni) jer ujutro vide svoje lice u zrcalu – rekao je Berlusconi i dodao kako se oni „zapravo peru jako malo“.

– Primorani su doći u Parlament i onda moraju otići u zahod i tu se briju, ali se ne peru – detaljnije je opisao Berlusconi život svojih političkih protivnika.

Čelnik oporbene Demokratske stranke (bivše KP) Pierluigi Bersani kratko je odgovorio da su političari ljevice ozbiljni ljudi, a Berlusconi “bunca”.

Berlusconi je kazao da treba promijeniti i suce Ustavnog suda, jer prečesto njegove zakone proglašavaju neustavnima, te kako treba smanjiti ovlasti predsjedniku Republike, a povećati one predsjednika vlade.

Berlusconi pokušava administrativne izbore pretvoriti u neki referendum protiv sudstva i predsjednika Republike, koji također koči provedbu zakona koje je donio Parlament glasovima desnog centra, a kojima brani sebe od optužbi. 

Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano danas je poručio da politička borba ne smije postati neprekidan rat te pozvao na obostrano poštovanje političkih strana.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar trunchbull
trunchbull
14:00 11.05.2011.

Marš! Skorojeviću jedan!

OB
-obrisani-
14:29 11.05.2011.

Vjera im ne dozvoljava da se peru... hahaha

OB
-obrisani-
15:34 11.05.2011.

Wikica će poludjeti kad pročita što je Berlusconi napisao o komunistima... Hahah Ima tu dosta istine.... hahah