za nezaposlene

Sindikat državnih službi pristao na neisplatu božićnica

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Sindikat državnih službi pristao na neisplatu božićnica
18.06.2010.
u 13:12
Novac namijenjen božićnicama preusmjerit će se "odgovarajućom preraspodjelom u okviru državnog proračuna za 2010. godinu za pomoć nezaposlenima".
Pogledaj originalni članak

U korist nezaposlenih u Hrvatskoj, Sindikat državnih službi pristao je u dogovorima s Vladom na neisplatu božićnica u ovoj godini. Ipak, državnim službenicima bit će isplaćeni regres i darovi za djecu.

Novac namijenjen božićnicama preusmjerit će se "odgovarajućom preraspodjelom u okviru državnog proračuna za 2010. godinu za pomoć nezaposlenima".

Vlada je u priopćenju izvijestila kako je potpisan Dodatak II Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike kojim se želi ojačati suranja socijalnih partnera u provedbi Programa gospodarskog oporavka.

"Dogovoreno je zajedničko sudjelovanje sindikata državnih službi i Vlade u izradi Zakona o plaćama u javnom sektoru, izradi Plana optimalnog broja zaposlenih i Plana zbrinjavanja viška zaposlenih po načelu dva za jedan", stoji u propćenju u kojem se dodaje kako "Vlada i kao poslodavac ne želi raskidati kolektivne ugovore, već želi sa socijalnim partnerima razgovarati i pregovarati te zajednički dogovoriti izmjene kolektivnih ugovora sukladno trenutačnim gospodarskim i financijskim okolnostima".

Vlada se obvezala da do 31. srpnja 2012. godine neće otkazati kolektivni ugovor, a danas potpisani sporazum stupa na snagu 1. srpnja.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 39

TH
Thinker
15:38 18.06.2010.

Ponovno obmanjuju javnost, državni službenici su produžena ruka vladajučih, hrpa administrativaca koji samo stvaraju posao za svoje rođake i griju fotelje. Ne vjerujte svemu što pročitate!!!

ZM
zmaj5
16:31 18.06.2010.

@Dan_Marinovic Šta sereš kooja piskarala iz sindikata.možda si ti iz središnjice,vlada i ove prodane duše su potpisale ugovor,nikakvi drugi sindikati,tj. oni koji sakupljaju za referendum. Dosta je bilo laži vlade i par prodanih duša i svakodnevnih huškaća iz zna se.

UK
Ugo Kajvez
23:46 18.06.2010.

Sve se svodi na izigravanje i pljačkanje vlastitog naroda .... bravo bijelo svjetski lakardijaši i sluge brisela ..... samo naprijed po direktivama EU -a ...........