Sindikati: Prosvjedovat ćemo na Markovom trgu zbog Zakona o radu

Foto: Marko Lukunić/VLM
Sindikati: Prosvjedovat ćemo na Markovom trgu zbog Zakona o radu
26.10.2009.
u 12:42
Sindikati će na Markovu trgu prosvjedovati na dan saborske rasprave o Zakonu o radu.
Pogledaj originalni članak

Sindikati će na Markovu trgu prosvjedovati na dan saborske rasprave o Zakonu o radu. - To bi moglo biti još ovoga tjedna - napominje Ana Knežević, predsjednica SSSH, jer su izmjene i dopune Zakona o radu upućene u hitnu proceduru.

Predloženim izmjenama Zakona o radu, Vlada se priklanja poslodavcima, zbog čega nezadovoljni šefovi svih pet sindikalnih središnjica neće sudjelovati u radu Gospodarsko-socijalnog vijeća niti će se odzivati na razgovore o socijalnom sporazumu. Nadomak sporazumu bili su na sastanku s premijerkom prošloga tjedna, no isti dan poslijepodne Vlada je s poslodavcima dogovorila drukčije i izašla s prijedlogom Zakona o radu kakav i dalje omogućuje zloupotrebu na štetu radnika, prvenstveno kod zapošljavanja na određeno vrijeme.

- Poslodavci pokušavaju trgovati s nama iskrivljavanjem sustava, nude da će manje zloupotrebljavati rad na određeno vrijeme ako zauzvrat pristanemo na ustupke kako bi se lakše mogli otpuštati zaposleni na neodređeno - naveo je Krešimir Sever, šef NHS-a.

- Zakon o radu branit ćemo na Markovu trgu - najavili su sindikalci, a na napomenu da je ondje okupljanje zabranjeno rekli su - Mi ćemo krenuti, a do kud ćemo stići, to ćemo vidjeti!

Osim tog prosvjeda, veliki opći prosvjed, koji se najavljuje već mjesecima, bit će najvjerojatnije 14. studenoga.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
16:22 26.10.2009.

na prosvjede pa onda na gemišt,,,,,,,,,,uh koji gušt

CA
Canada072010
17:31 26.10.2009.

\"... zloupotrebu na štetu radnika, prvenstveno kod zapošljavanja na određeno vrijeme....\"naravno, treba ostati pri starom komunistickom principu. \"Krivotvori diplome, upucaj se na neko radno mejsto, i onda noge u vi i nis ne radi,....ah da svakako, na kavu se mora, pri kojoj ce se kukati kako je u drzavi lose i nista ne ide\"

52
52x700
20:16 26.10.2009.

za mene kao člana zaposlenog čovjeka sindikalne glavešine nisu do sad napravile ništa, a vidim da neće ni od sad. jer oni se samo bore za svoje interese i kako će njima biti bolje.