REBALANS

Sindikati: Većina građana neće biti oštećena ovim rebalansom

Foto: Marko PrpićPixsell
Sindikati: Većina građana neće biti oštećena ovim rebalansom
23.08.2010.
u 21:11
Sinidikalni čelnici izrazili su zadovoljstvo nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor u Vladi što rebalans proračuna nije išao u smjeru kako se danima najavljivalo i to kroz rezanje plaća i mirovina.
Pogledaj originalni članak

- Vlada je dobila zeleno svjetlo za rebalans i strukturiranje proračuna za narednu godinu, kazao je čelnik HUS-a Ozren Matijašević.
- Nema ukidanja naknada, subvencija poljoprivredi, a isplatit će se odštete za štete nastale elementarnim nepogodama. Kad uzmemo sve u obzir većina građana ovim rebalansom neće biti oštećena. I mi i Vlada smo ukazali na nužnu promjenu ponašanja banaka u Hrvatskoj prema gospodarstvu. I banke  trebaju na bitno drugačiji, bolji i povoljniji način pratiti gospodarske aktivnosti kako bismo izišli iz krize - nastavio je Matijašević.

Izrazio je zadovoljstvo da će Vlada u prijedlogu proračuna za 2011. godinu izvidjeti mogućnosti uvođenja posebnog poreza na aktivu banaka i izbjeći mogućnosti da banke dodatni porez ne preliju kroz povećanje kamata na hrvatske građane i poduzetnike.

Na pitanje tko će pokriti minus u proračunu Matijašević je odgovorio da zaduženje koje se planira napraviti će rezultirati time da deficit proračuna bude osjetno manji nego u zemljama EU-a i da će iznositi oko 4,5 posto.

Posebno mu je drago ako usporedi lanjski osjećaj kad se uvodio harač sa sadašnjim osjećajem zadovoljstva što nema nikakvih nameta na građane ove države. Vlada može bolje ubrati poreze naplaćivanjem doprinosa od onih poslodavaca koji radnicima godinama to ne uplaćuju. Tako se može napuniti proračun i to smo kazali na sastanku - izjavio je v.d. predsjednika SSSH  Mladen Novosel.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

KR
Kronika
19:04 24.08.2010.

Pa Ozren i ostali sindikalisti su uglavnom zadržali svoje dupe u loncu iz kojeg uzimaju novac koji ne zaslužuju. Te spodobe nikad nisu zastupale radnike već sami sebe.

Avatar bakunjin
bakunjin
21:37 23.08.2010.

tampon zona. vladini priglavci. oće opće biti referenduma?

EM
emac
22:04 23.08.2010.

da benzin kunu gore- i nečemo biti oštečeni